Cumhurun İradesi

31 Mart yerel seçimlerinde de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de cumhurun iradesi üzerinde fani bir irade tanımadık, tanımayacağız. Demokratik bir sorumluluk olarak, vatandaşlarımız hangi siyasi partiye ya da adaya gönül vererek sandıkta iradelerini yansıtmışlarsa bu hepimizin üzerinde bir vebaldir, bir sorumluluktur. Vebalin hak olarak yerini bulması için demokratik ve hukuki yollara elbet başvurulmuştur.

Hedef 2023 yolunda öncelikle ekonomideki reform paketleriyle milletimizin ve devletimizin geleceğe güvenle yürümesini sağlamalıyız. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın gelenekselleşen balkon konuşmasında vurgu yaptığı ekonomisi güçlü Türkiye için gayret göstereceğiz. Cumhurun mesajını gayet iyi anlamalı, yorumlamalı ve ona uygun değişiklikleri gerçekleştirmeliyiz

Daha sandıklar açılmadan yurt dışındaki şer odakları sosyal medyadan algı mesajlarını atamaya başlamışlardı. Beka seçimi diye önem vermemiz boşuna değildi. İspatlı, örnekli, somut gelişmeleri hep birlikte yaşıyoruz. Yanlı, taraflı, siyasi görüşle sınırlı değildir bu tespitlerimiz. Yerli ve milli değerlerimiz ışığında güçlü Türkiye’dir hedefimiz. Beka meselesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Milletimizle aramızdaki gönül bağının zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Eksiklikler, iyi niyetli yanlış atılmış adımlar olabilir ancak ihanet gibi telafi edilemez hatalarımız olmadı çok şükür.

Milli güvenlik başta olmak üzere, milli kalkınma, milli savunma ve milli ekonomi modelleri üzerinde her zamankinden daha çok mesai ve emek harcamalıyız. Bizim ihtiyacımız olan tüm imkânlar kendi içerimizde zaten mevcut. Dünden ders alarak, yarını planlayarak milletimizle el ele gönül gönüle, tevazu, samimiyet, gayret ile devam etmeliyiz.

Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Karanlık projeleri planlayanlar boşuna el ovuşturmasın. İstanbul’u Konstantinapol’e çevirmeye çalışan Haçlı bozuntularına, teröristlerle kol kola yol yürüyenlere, Kandil’e ve FETÖ’ye çanak tutanlara, ezan ve bayrak düşmanlarına meydanı bırakacak değiliz. Demokrasiden taviz vermeden, insan odaklı büyümeye ivme kazandıracağız. Altı asırdır aziz ve kahraman milletimizle hesaplaşmaya çalışanlara inat gelecek hedeflerimizi hayata geçirmenin gayretinde olacağız. Bireysel olarak ne işle meşgulsek, sorumluluğumuzda ne varsa hakkıyla yerine getirmemiz de boynumuzun borcudur.

Sakarya misali istiklalimiz ve istikbalimiz mevzu bahisken; “Sakarya, sâf çocuğu, mâsum Anadolu’nun,/ Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!/ Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız;/ Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! / Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;/ Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!/ Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;/ Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! / Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;/ Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!“ (Necip Fazıl Kısakürek), ayağa kalkma vakti gelmiştir. 2023 Türkiye’si daha güçlü olmak zorundadır. Ne olursa olsun milletimiz, devletimizle el ele gönül gönüle yürümeye devam etsin. Barışın, huzurun, istikrarın garantisi cumhurun iradesindeki Türkiye’dir. Türkiye güçlü olduğu sürece, dünya barışı baki kalacaktır.

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar