Dış Ticarete Giriş

            Değerli Fib Haber Okuyucuları,

            Günümüz teknoloji çağının imkânlarıyla artık, herkes ile çok kolay bir şekilde iletişime geçebiliyor ve ticaret yapabiliyoruz. Dış ticarete ilişkin çok değişik konular, bilgiler yer almaktadır, buradan sizlere eğitim hayatımda aldığım bilgiler, katıldığım seminerler ve kaynaklardan yararlanarak dış ticaret ve  iş hayatı üzerine konular hakkında yazılarımı paylaşacağım. Sizlerle ilkyazım dış ticarete kısa bir önsöz yapmaktır;
Geçen yüzyılın sonunda finans, mal ve iş piyasalarındaki serbestleşme ve iletişim alanındaki gelişmeler mal ve hizmetlerin uluslararası rekabetini artırmış, küreselleşme olarak adlandırılan bu süreçte üretim ve ticari etkinlikler giderek artan ölçüde uluslararası bir nitelik kazanmıştır. Küresel ekonomideki bu değişim sürecinde ülkelerin küresel sistemde etkili bir konum edinebilmeleri, bu konumu koruyabilmeleri ve sürecin belirleyicileri arasında yer alabilmeleri için iyi yetişmiş insan gücüne, makroekonomik istikrara, etkin işleyen bir piyasa düzenine ve gelişmiş bir teknolojik ve ticari altyapıya sahip olmaları gerekmektedir.
            Son yıllarda ülkemiz dış ticaretinde çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Türk firmaları katma değeri yüksek ve teknoloji yoğun ürünleri giderek daha fazla oranda ihraç etmekte ve bu ürünlerle çok daha fazla pazara ulaşabilmektedir.
            Dış ticarette ve iş hayatında başarılı olmanın sırrının doğru ve güvenilir bilgiye zamanında ve eksiksiz bir şekilde erişmek olduğunu düşünüldüğünde yazılarımla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.