Diyanet Tv: Güvenle İzlenen Ekran…

Şehrimizin yerel televizyonlarında müftülüğümüzün organizasyonuyla uzunca bir süre dini programlar yapmıştık. Özellikle kandilgecelerinde,perşembeakşamlarında, ramazanlarda önemli konuları işleyip birbirinden değerli konukları bu programlar vesilesiyle misafir etme fırsatı bulmuştuk. Odönemdehalkımız programlarımızı beğenip her defasında diğer programlar için bizleri motive etmişti.

Televizyonlar dijital yayına geçince bende; keşke diyanetimizin de televizyonu ve radyosu olsada tüm halkımız istifade etse, demiştim. Elhamdülillah, Rabbim sebep olanlardan razı olsun,şimdidiyanetimizingönülrahatlığıyla, güvenle izleyip ailece istifade edebileceğimiz,televizyon ve radyoları var.Maalesef, millet olarak vaktimizin uzunca bir süresini televizyon karşısında geçirme gibi bir alışkanlığımız var. Hele hele uzun kış gecelerindetelevizyon, adeta bizler için vazgeçilmez bir araç halini aldı. Haberler, tartışma programları,diziler,yarışmalar,belgeseller derken vaktin nasıl geçtiğini adeta unutuveriyoruz.

Sizleri bilmem ama ben, bunca zararlı ve boş yayın yapan televizyon kanallarının içinde, kumandamda birinci sıraya Diyanet TV’yiyerleştirdim. Televizyon izlemeye vakit buldukça Diyanet TV’yi takipediyorum.

Her günhaberleri ”Diyanet Haber” den alıyorum. Dinimizin en kutsal ibadetleri bile bilgi kirliliği ile yozlaştırılmaya çalışılırken Diyanet Haber kendine özgü anlayışıyla bizleri en doğru bilgi ve haberle buluşturuyor…

Hafta içi her akşam saat 20.00’de“Diyanet’e Soralım”programınıailecek hiç kaçırmıyoruz. Hayata ve dine dair sorularımızın, işin uzmanı liyakatli hocalarımızla soru cevap şeklinde, Kuran ve sünnet ışığında, cevaplarının arandığı programdan cidden çok istifade ediyoruz.

Her gün sabah Kuran-ı Kerim tilavetini Diyanet TV’den ünlü hafızlardan dinlemek müthiş. “5 Cami 5 Kurra Mukabele Programı”İstanbul’dan,tarihi yarımadanın beş büyük camiinden yankılanıyor, Diyanet TV ekranlarında.

Hafta içi gündüz, önemli konu ve konuklarla “Yeni Güne Merhaba” bilhassa bayanlar tarafından ilgiyle takip edilen bir program.

Pazartesi akşamları hastaneler, hapishaneler, huzur evleri, sevgi evleri… Bu yerlerde görev yapan 'Manevi Danışmanların' buralarda bulunan insanlara yönelik yaptıkları manevi ve ruhsal yöndeki çalışmaların konu edindiği “ Hayata Dokunanlar” programı gerçekten bizler için ibret verici.

Salı akşamları helal kazanç peşinde bir ömür akıtılan alın terlerinin meşakkatli yolculuğu... Her bölümde sıcak ve insani duygular, mutlak tevekkül ile üretime değer katanlar, Türkiye’nin dört bir yanından, her yaştan “Alın Teri” hikâyeleri... “Helal Kazancın Alın Teri’ ilgiyle izlediğimiz bir program.

"Burhan İşleyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden”çarşamba gündüz,Kur’an ve sünnetten hareket ederek insan ilişkilerinin, yaşam tarzlarının, hayat prensiplerinin ve sorumlulukların anlatıldığıHacı Bayram CamiiVaazı, insanı o mübarek mekânagötürüyor adeta. Burhan Hocam Afyonkarahisar Müftüsü iken bir hacseminerinde bizlere hitap etmişti. Mekke’de,doyurucu bir vaazla bizleri mest etmişti. Ne zaman hocamı görsem aklıma o kutsal topraklar gelir.

Çarşamba, uzman doktorlarla sağlığa dair sorulara cevap aradığımız“Ailemizin Hekimi”programı ilgi çekici.

Perşembe Kur'an'ın hayat sunan iklimini yaşatan Raşit Halifeler’in hayatının anlatıldığı “Peygamberimizin İzinde 4 Halife”bizleri adeta Hulefa-i Raşidin Dönemi’ne götürüyor.

Perşembe akşamı tasavvufmusikisinin en seçkin eserlerinin yer aldığı“Cuma’ya Doğru” programı birbirinden değerli konukların katılımıyla her perşembe akşamı kaçırılmaması gereken bir program.

Engelleri Aşalım” cuma gündüz, toplumumuzun önemli bir kesimini ilgilendirenengellere ve engellilereyönelik sorunların ve çözüm yollarının arandığı güzel bir program.

İslam dini ile sonradan tanışmış ve Müslüman olmuş insanların hidayete erme serüvenleri…

Cuma akşamı “İhtida Öyküleri”; niçin ve nasıl Müslüman oldular, müslüman olduktan sonra hayatlarında neler değişti… Bu ve benzeri birçok sorunun cevaplarının yer aldığı ibretle izlenecek bir program.

Diyanet TV’de gençler de unutulmamış; cumartesi akşamları günümüz gençliğinin dine bakış açısı, İslam dinine dair merak ettikleri,“Gençlerle Dinden Konuşalım” programında…

Tabii ki Diyanet TV de çocuklar ayrıcalıklı; “Dedemin Öyküleri”,“Harfler Köyü”, “Gül ve Ece”gibi programlarla da çocuklara paylaşma, yardımlaşma, hayvan sevgisi, milli ve manevi değerleryavrularımızınanlayacağışekilde,çokgüzel anlatılmış. Çocuklarımız program saati geldiğinde bu programları kaçırmak istemiyorlar.Bizlerde onları, güvenerek Diyanet TV ekranlarına emanet ediyoruz. Onun için sizlere “Diyanet TV: Güvenle İzlenen Ekran” dedim. Nedersiniz,belki bundan sonra sizlerde kumandanızda Diyanet TV’yi birinci sıraya alırsınız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız halkımızı dini yönden aydınlatma görevini yurt içinde ve yurt dışında, her platformda hakkıyla yerine getirmektedir. Bundan dolayı da ümmet coğrafyasındaki gönüllerde, layık olduğu en müstesna yerdedir. Başkanlığımızın yayın hizmetleri,bundan dolayı, hem basılı hem de görsel mecralarda halkımız tarafından ilgi ve merakla takip edilmektedir.

Diyanet TV,Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo,Diyanet Risalet Radyo gün içerisinde takip edilen önemli yayın platformları arasındadır. Bu vesileyle emeği geçen tüm personelimize şükranlarımı sunar, nice hayırlı hizmetlerde sıhhat ve afiyetle başarılar niyaz ederim. Gözümüz ve gönlümüz Diyanet TV’de…

HÜSREV ÖNDEGELEN