Doğru Okuyup, Doğru Anlamalı

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi geride kaldı. 2023 Türkiye vizyonumuzla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Zafer naraları atan ve zafer sarhoşluğu yaşayan yerli ve yabancı çevrelere en iyi cevabı icraatlarla verebiliriz. Bu sözden yeni anlamlar çıkarmaya çalışanlar olacaktır elbet ancak boşa sevinmesinler; kimseyle rekabet ya da yarış niyetinde değiliz. Gerçek yarış ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” düsturundadır.

17 yıldır gece gündüz demeden çalışan AK kadrolara, vatandaşımız mesaj vermek istemiş olabilir. Bu mesajı doğru okuyup, doğru anlamalıyız. Gençlerimiz AK Parti hükümetleri öncesi eski Türkiye’yi yaşamadılar, bilmiyorlar ya da yaşayan milletimiz o günleri çabuk unuttu. Gençlerimiz, yetişme dönemlerinde geleceğe emin adımlarla ilerleyen güçlü Türkiye’yi biliyorlar, haklılar da… “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte güçlü Türkiye olacağız.” Derken siyasi bir slogandan/söylemden ötesini ifade etmeye çalıştığımızı bir kez daha gördük.

Dünyanın bilmem neresindeki bir ülke İstanbul seçimlerini izler/yorumlar/yön vermeye çalışır oldu. Ne oluyor da İstanbul seçimleri bu kadar önemli? İstanbul, İslamiyet ile şereflenmiş; Mekke’nin, Medine’nin, Kudüs’ün kardeşi ve kutlu bir şehirdir. Dünya’nın eşsiz ve stratejik metropollerindendir. Bizler; elimizdeki değerleri kaybetmeden değer bilmeyecek miyiz? İstanbul seçimleri üzerinden vatandaşımızı kutuplaştırmaya/ ötekileştirmeye çalışan şer güçlere fırsat mı vereceğiz. 15 Temmuz 2016’da meydanlarda siyasi partilerimize bakarak mı yerimizi aldık? Tabii ki hayır! Milletimiz, bayrağımız, devletimiz, vatanımız, ezanımız ve tüm mukaddesiyatımız için tek yürek olduk. Yeni Kapı ruhumuza ne oldu? Yerli ve milli değerlerimizle yetişmiş/yetişen değerli kardeşlerim, bizim gidecek başka bir Türkiye’miz yok! Milletimizin ve devletimizin çıkarları için gayret gösteren her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız, milletimiz için önemlidir.

Çizgimizden, davamızda, görüşümüzden uzaklaşmadan; doğru, güzel, yapıcı, kalkındırıcı, birleştirici ve uzlaştırıcı bir noktada; güçlü Türkiye yolunda vakit birlik vaktidir. AK Parti teşkilatlarında görev alan, AK davaya gönül veren kim varsa öz eleştiriye öncelikle kendi benliğinden başlamalıdır. Buradaki öz eleştiri kastı ne bir yergidir ne de akıl vermedir bilakis daha iyisi ve daha güzeli için gayret göstermedir. Bu, herkesin kendi şahsında bir nevi görev ve sorumluluğudur.

Üreten, geliştiren, dünya pazarında söz sahibi, yerli ve milli değerleriyle ilerleyen Türkiye ile kazanan yine milletimiz olacak. Milletimizle gönül köprülerimizi güçlendirecek, milletimizin gösterdiği yolda adımlarımızı atacak, milli fırsatlarımızı birlikte değerlendireceğiz. Yakın coğrafyamızda, adeta ateş çemberinin içerinde Türkiye dik durabiliyorsa bu öncelikle Allah’ın izni, Reis’in dirayetli duruşu, milletimizin feraseti ile gerçekleşmektedir. Türkiye, istikrar ile yoluna hızlı bir şekilde devam eder. Bunu bilen şer güçlerinin öncelikli hedefi istikrar, huzur ve güven ortamını bozmaktır. Bu kötü niyetlilere milletçe fırsat vermedik, vermeyeceğiz de. Her bir ferdimiz işini en iyi yaparak 2023, 2053, 2071 Türkiye’si yolunda katkı sağlayacaktır. Siyaset ne bir meslek, ne de amaçtır; siyasetin asıl amacı millete hizmet yolunda etkin bir araç olmaktır. Milletin emaneti başımızın tacıdır. İleri demokrasi anlayışı ile tüm vesayetlerin karşısında yer alan AK Parti hareketi, bu duruşundan ve hassasiyetinden de ödün vermeyecektir.

Tüm hissiyatımla ifade etmek isterim ki millete hizmet yolunda canımız da, malımız da, kanımız da feda olsun. Aziz milletimizin bu ortak duygusuna da her daim şahit olduk. Rabbim, birlik ve beraberlik içerinde Türkiye’yi her daim muzaffer eylesin.

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar