DOĞRUSU NE ?

Ne Ergenekon, ne başka bir militarist çete, veya bir paralel yapılanma asla SİYASET ALANINA GİREMEZ, GİREMEMELİDİR. Girdiği anda tepelenmeli. Fitne, ânında boğulmalı, hemen izale edilmelidir. Bu işin aması, fakatı, lâkini, mâkini, lâmı, cimi yoktur.
Türk siyasi mentalitesi, iktidar ortaklığını şirk sayar.
Çok başlı devletin, muhakkak ve muhakkak zevâle uğrayıp çökeceği inancı ve gerçeği, bize kardeş katlini emreden, tarihî Fatih yasasını hediye etmiştir. Koalisyonlar da bir nevi post modern çok başlılıktır. Bize uymadı, bize uymaz,  uymayacak.
İktidarın tek elde toplanması sebebiyle darbe sabahları duyulan sahte huzurun sebebi budur.
-Ya iktidar kötü ise yapacağız?.
Değiştireceğiz elbette. Tabii meşruiyyet çizgisinden sapmamak şartıyla.. Değişim yasalar dahilinde, sadece Millet iradesi ile, sadece Millet tarafından ve sadece sandıkta gerçekleşecektir.. Aksi hiç bir bahane kabul edilemez. Hasan Sabbahların, Babaîlerin, Bedreddinlerin, Celâlîlerin, Yeniçerilerin, Kabakçıların, Patrona Halillerin, Hüseyin Avni alçağının, 27 mayısçıların, Kenan Evrenin, 28 Şubatçılarının kendilerinden menkul gerekçeleri bir fayda mı verdi?
-Siyasal iktidar kötü ise beş yıl zulüm mü çekeceğim?
Evet aynen öyle.. Seçilen, BDP bile olsa çekeceksin. Seçimi sen yapıyorsun? Meşruiyyetin kaynağı sensin. Sandıktan çıkan güç meşruiyyetini Millete tasdik ettirmiş demektir.
-Ya gücü ele geçiren yapışır gitmezse ?
Gider, gider.. Gitmese Musolini gitmezdi. Naziler gitmezdi. Bolşevikler gitmezdi. 27 Mayısçılar, 12Eylül'cüler, 28 Şubatçılar gitmezdi. Okul kapılarında paspas gibi çiğnenen kızlar, kışla tel örgüsü ardında hayvan muamelesi gören analar; bir fiske bile vurmadan, bin yıllığına çöreklendiğini sanan eden soytarıyı nasıl defettiler? Yeter ki sen dik dur. Zorba toz olacaktır.
-Esad, Sisi yerinde ama..
Her milletin darbeciyi def etme hızı ve tekniği, siyasi olgunluğu ile doğru orantılıdır.
-Pekiyi, siyasî iktidar beceriksiz ise?
Çekeceksin. Kuzu kuzu çekeceksin. Af buyur, ağzına bile etse değiştirene kadar çekeceksin. Ama iktidar değişiminden sonra muhakkak hesap soracaksın.
-Seçimde hata yapıyorsak, Seçmeyi bilmiyorsak?
Öğreneceksin..Yenile yenile yenmeyi öğreneceksin.. Siyasi erk nasıl kurgulanır öğrenecek, pişeceksin. Pişene kadar da değil kazık, kazıklar yiyeceksin. Batı siyasi olgunluğunu sancısız mı kazandı sanıyorsun? Seçtiğin karpuz kötü çıkınca atmıyorsun değil mi? Karnın ağrıyacaktır biraz ama, en sağlıklı yol budur.
Yönetim sana ümit veriyorsa sakın değiştirme.
Eğer rejim seni mutlu etmiyorsa; Oyunu DEĞİŞİMCİ partilerin hangisi olursa olsun ver. Komüniste ver, faşiste ver, şeriatçıya ver, ver oğlu ver. Korkma  bir şey olmaz. Ama sakın ve sakın statükoya bekçilik yapan yalakaya oy verme.
-Bir benden ne olur ki.. Milleti nasıl uyandıracağız?
Uyuduğunu nereden çıkardın? Millet uyanık. Gözleri vel-fecri okuyor. Asıl uyuyan sensin.
28 şubat partilerini nasıl gömdü sandığa? Kılıç artıklarına da, gidip gelip tokat atıyor. Bir torba kömüre oy satıyor, öyle mi? Nikahınından vazgeçer de oyundan geçmez o.
Bak kardeşim:
Statüko dokuz seçimdir dayak yiyor. Millet dokuz seçimdir değişime oy veriyor. Millet dalga dalga sandık yoluyla devrim yapıyor. Hâlâ kavrayamıyor musun? İhtilâl oluyor, İhtilâl..
Haa.. Bu senin hoşuna gitmiyor mu? O zaman aç gözünü.
Kabahati karşında aramayı bırak. Kendini ölç, kendini tart. Otokritik yap.
Bu işin öyle; Kılıçdaroğlu Mılıçdaroğlu, Bahçeli Mahçeli, Tekmele Mekmelle, Fırıldakoğulları ile olamayacağını görmelisin.
Donanımsız ve zayıf kapasite ile iktidar değil, olunsa olunsa siyasetin soytarısı olunur. Oyun kurucunun kuklası olunur. Gelir birileri, tutar ipin ucunu. Maymun gibi oynatır.
Öncelikle siyasî rakibini yok sayacaksın.
Ondan sana ne? Kendine baksana. Rakibinin eksikliği seni donanımlı mı yapıyor? Onun zafiyeti sana kudret mi veriyor?
Önce kendini hizaya sokacaksın. Kendi siyasetini sigaya çekeceksin. Adam gibi bir partin olacak. Ve Millet huzuruna palavra ile değil; Adam gibi derli toplu bir proğramla ve, projelerle çıkacaksın.
Net olacaksın. Karnından konuşmayacaksın.
Kaş-göz işareti yapmayacaksın. Kıvırmayacaksın. Kıvrılmayacaksın. Kemikli olacaksın.  Solucan gibi omurgasız olmayacaksın. Güven vereceksin.
 Ve oyları cebine koyup, bu defa sandıkta ihtilâli  sen yapacaksın.
Bunu yaparken de ABD'den, AB'den İsrail'den, darbeden, postaldan, paralelden, maralelden, molla fetoloştan medet ummayacaksın.
Kriptoya ve fitneye karşı tetikte duracak
Kendini
Ekmelettirip,
Tekmelettirmeyeceksin?

64