İskorpitx
Dünya hacking rekorunu kıran türk hacker 45 bin tane siteyi çökerterek zone-h sitesinde bir duyuru yapıldı ve rekora adımını basmış oldu. Özellikle Microsoft'un Meksika sitesini çökerttikten sonra adını duyurmaya başladı. Hacklediği sitelere Atatürk ve Türk bayrağı resmini koydu. Hackerlığa başlamasının sebebi ise, bir gece sanal tavla oynarken topladığı puanlar çalındı ve sitenin operatörlerine bildirmesine rağmen ilgilenmemeleri  sonucunda İskorpitx mahlasını alan türk hacker da nasıl puanının çalındığını araştırdı ve öğrendikten sonra puanlarını geri ele geçirdi. Normalde mesleği Muhasebeci olan İskorpitx bilgisayarla iç içe olduğu için arada bu işi yapmaya dahale devam ediyor.

Can Yıldızlı (Yalnız Kurt)
ABD Savunma Bakanlığı Pentegon'a bağlı Siber Suç Merkezi'nin düzenlediği uluslararası yarışma da birinci oldu. Yarışmada Pentegon'un tüm savunma sistemlerini hacklemiş ve gizli dosyaları ele geçirmiştir. Yarışmada bazı müzik ve resim dosyalarının arkasında ki verileri ele geçirmesi, şifre kırma gibi konular yer almıştır. Ödülünü alması için Amerika'ya çağırılan Can Yıldızlı, Amerikalı yetkililerin ona ABD vatandaşı olmasını ve hayatını çok etkileyeceğini söylemişlerdir. Bunun sonucunda Can Yıldızlı Amerikalı yetkililere şöyle demiştir: "Ben Türk'üm ABD vatandaşı olmak istemiyorum."
Bu sözlerden sonra Can Yıldızlı Pentegon'da yapılan törene alınmamıştır. Her ne kadar da alınmasa bile, Can Yıldızlı Türk gencini bizler tebrik ediyoruz. Çünkü Türkiye'yi bırakmayıp, her zaman yanında olup ABD vatandaşı olmadığı için.

İbrahim Baliç
İbrahim Baliç Londra'da yaşıyor. Google, Facebook, Apple gibi bilişim devi olan şirketlerin 13 tane açıklarını bularak hacklemeyi başarmıştır. Amacını kötü niyete kullanmamıştır. Apple'ın ürettiği, yeni çıkacak olan proğramları çökertmiştir. Apple ise bunun sonucunda kendilerine yönelik siber saldırı gerçekleştiğini ve en kısa zamanda düzeltilip geri aktif olacaklarını duyurmuştur. Gerçek şöyle açıklığa kavuşuyor. Türk proğramcı İbrahim Baliç Youtube'da çöküşün sebebinin arkasında kendisinin olduğunu bir video yükleyerek anlatıyor. Bence kendisinin olduğunu anlatması, gizlenmemesi daha iyi olmuş.
Kötü niyetinin olmadığını, Apple'ın yüz binlerce bilgilerinin elinde olduğunu söylemiştir. Sadece bilişim devi Apple'ın güvenliği çok sağlam söz edilmesinden dolayı Apple'a ders vermek ve sizinde güvenlik açığınız olduğunu belirtmek amaçlı hacklemiştir. İnsanlara şöyle bir söz etmiştir: "Umarım amacımın iyi niyetli olduğumu, sadece zarar görmeden site açıklarını kapanmalarını ilettiğimi herkes anlamıştır der."
Bir bonus bilgi olarak da, Facebook'un 10 tane açığını bulmuş ve Facebook tarafından ödüllendirilmiştir. Facebook'un kurucu Mark Zuckerberg'in hesabını da hacklemiştir.

Şunu söylemeliyim ki sizlerde siber saldırılara karşı dikkatli olunuz. Çünkü ülkemizde sadece iç savaş değil, sanalda da savaşlar yapılmaktadır. Bir bilgisayar klavyesi ile bir mekanizmayı yönetebilirler. Kredi kartı bilgilerinizi çalabilirler. Ayrıca bir suçlunun kimliği ile sizin bilgilerinizi değiştirebilirler. Dünya'nın elektriğini kesebilirler. Dikkatli olunuz.