Dünyanın ikinci büyük endüstrisi kabul edilen   2020 yılında 1.8 milyar uluslar arası turist ve 2 trilyon dolarlık iş hacmiyle dünyanın en büyük endüstrisi olma yolunda olan turizm,Türkiye’nin gelecek vadeden gözde uğraş alanlarının başında ilk sırada yer almaktadır.
Yapılan hesaplamalara göre, Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içinde turizmden elde edeceği gelir 80 milyar doları bulması beklenmektedir. Türkiye’nin mevcut olumlu gelişmelerine rağmen yine de turizm sektöründe  önümüzdeki yıllarda daha da hızlı bir gelişme , ilerleme beklenmektedir.Bunun en önemli nedeni de sanırım hızla gelişen teknolojinin insan yaşamını kuşatması sonucunda yaşanan sosyal izolasyon neticesinde sıkılan insanların turizm ve seyahat gibi farklı  ve hareketli sosyal arayışlara yönelme ihtiyacı duymalarıdır.
Şu an üzerinde bulunduğu coğrafya, turizmin hangi yönü ele alınırsa alınsın dünyada eşi bulunamayacak çeşitliliğe sahip olan ülkemiz, coğrafi güzellikleri ve üzerinde taşıdığı tarihi değerleriyle yarının dünyasının önemli turizm aktörlerinden biri olmaya adaydır.
Bölgemizde son yıllarda hızla çoğalan butik oteller le birlikte yakın bir zamanda, şehir hayatının yoğun iş temposundan ve stresinden yorgun düşen büyük şehirlerde yaşayan  insanların şehir stresinden uzak ,doğa ile iç içe, sakin  yerleri tercih etmelerine neden olacağını ve bu bağlamda Kapadokya bölgesinde bulunan köylerinde bu kervana katılacağını gözlemlenmektedir.
 
Günümüzde dünyanın ikinci büyük endüstrisi kabul edilen turizmin ülkemizdeki gelişimi göz önünde bulundurulacak olursa son yıllarda sanırım en hızlı gelişen, doğal ve tarihi zenginliği ile birlikte, bölgedeki farklı aktivitelerle de Türkiye ye gelmeyi planlayan turistlerin ülkemize gelme amaçlarının başında gelen ,dünyada başka bir örneği olmayan Kapadokya bölgesinde çok yakın bir zamanda  bu gelişen ve çoğalan zenginlikten  köylerimiz de istifade edeceği görünmektedir.
Kapadokyanın mevcut gelişmesine rağmen yinede bakir sayılabilecek bu kırsal yerleşim yerlerinde ve köylerde, önümüzdeki yıllarda önemli bir gelişme  yaşanması beklenmektedir.
Görüşmek dileği ile,
Sağlıcakla kalın.
Ömer NAİR