Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Sarıkamış Kuşatma Harekâtının 100. Yılı dolayısıyla ‘100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anmak ve Anlamak’ konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen panele; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çetin Pekacar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlyas  Gökhan’ın başkanlık ettiği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalemli ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya Savaşı’na girişi ile ilgili yaptığı açış konuşmasından sonra  Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalemli, Sarıkamış Kuşatma Harekâtının sebepleri,  başlaması ve olumsuz neticelenmesi ile ortaya çıkan sonuçları hakkında bilgi verdi. Kalemli, konuşmasının sonunda ‘Sarıkamış Harekâtı, Türk Mehmetçiklerinin ruhlarındaki büyük kahramanlığın tezahürü olarak yaşamalıdır’ dedi.

Sarıkamış Kuşatma Harekâtının Türk edebiyatına ve şiirine yansıması hakkında konuşan Yrd. Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt,  kuşatma harekatından sonra yakılan ağıtlar, söylenen şiirler ve türküleri örneklerle değerlendirdi.

Panel sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çetin Pekacar tarafından panel başkanı ve panelistlere teşekkür belgesi takdim edildi.