Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil (sömestr tatilinin) ne zaman başlayacağı tarih belli oldu.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamalara göre milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil (sömestr tatilinin) ne zaman başlayacağı belli oldu. 
Bir dönem boyunca çalışıp çabalayıp, yorulan ve tatili hak eden milyonlarca öğrencinin merak ettiği bir konu olan 2016-2017 eğitim öğretim dönemi 15 tatilinin ne zaman başlayacağı konusundaki soru işaretlerini gidermek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre yarıyıl tatili 20 Ocak 2017 Cuma günü başlayacak.  Hem öğrenciler hem de velilerin merak ve heyecan ile beklediği tatil ise 2016-2017 eğitim öğretim yılında 16 gün olacak. 15 tatili bitişinin ardından tekrar başlayacak olan dersler ve okullar ise 6 Şubat 2017 Pazartesi tarihinde olacak.

2.Dönem Ne Zaman Başlayacak?
15 Tatil 6 Şubat 2017 tarihinde bitecek ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2.dönem zili milyonlarca öğrenci için çalacaktır. 8.sınıf öğrencileri için ikinci dönem TEOG sınavı hazırlıkları lise son sınıf öğrencileri için YGS ve LYS hazırlıkları başlayacak ve bu dönem bu sınavlara göre geleceğini şekillendireceklerdir.

UZMANLAR 15 TATİLİNDE NE YAPILMASINI ÖNERİYOR?

2016-2017 eğitim öğretim dönemi sömestr tatili döneminde hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler dinlenmek ve tatil yapmak için hazırlıklara başladılar bile. Fakat uzmanlar bu tatil süresinin en iyi ve verimli bir biçimde değerlendirilmesi için ne yapılmasını öneriyor? Uzmanlar bu tatil süresi boyunca öğrencilerin yalnızca uyumasını, gezmesini ya da boş zaman geçirmelerini pek önermiyorlar diyebiliriz. İşte uzmanlara göre 15 tatilinde yapılması gerekenler:

     Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin kesinlikle bir tatil programı hazırlamaları gerekmektedir.

    Tatil süresi boyunca öğrencilerin aileleriyle beraber vakit geçirip tatil yapmaları gerekir.

    Sömestr tatilinde öğrencilerin ders çalışmayı ihmal etmeyip, kendilerine uygun bir ders çalışma programı ile ders çalışmaları gerekmektedir.

     Diğer eğitim öğretim dönemi için ulaşılabilir ve yüksek olacak hedefler belirleyin.

    Tüm bir dönem boyunca öğrenilen derslerin ve konuların tekrarının yapılması gerekmektedir.

     Ayrıca dönem boyunca tam olarak anlayamadığınız, eksik kaldığınız konuları tekrar edip öğrenmeye, anlamaya ve tamamlamaya çalışın.