İlimiz Nevşehir'de 2015-2016 eğitim öğretim döneminde yarıyıl tatiline başlayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 56 bin öğrenci 3 Bin 556 öğretmen iki haftalık tatilin ardından yarın açılacak okullarına dönecek.

2015-2016 eğitim öğretim yılı 12 Haziran Cuma günü sona erecek ve öğrenciler yaz tatiline girecek.

Öğrenciler 15 günlük aranın ardından yoğun bir çalışma döneminin içine gireceği, belirtilerek, günümüzde artık öğrenme sürecini iyi yönetebilen öğrencilerin daha başarılı oldukları kaydedildi. İlk dönem alınan karne başarı için belirleyici bir etken olmadığına dikkat çeken uzmanlar, kötü karne alan ancak eksiklerini tamamlayan öğrencilerin ikinci dönem verimli çalışmayla arkadaşlarının önüne geçebilecekleri, ilk dönem başarılı olan öğrenci ise notlarına güvenerek gerileme yaşayabileceklerine dikkat çekti. Yarıyıl tatilinin sona erdiği, öğrencilerin yeni bir döneme başlayacaklarını kaydeden uzmanlar, ''Özellikle veliler ve öğrenciler, birinci yarıyılda aldıkları karnelerdeki notlara ve genel öğrenci davranışlarına göre ikinci yarıyıl için bir planlama yapacaklar ve durumlarını gözden geçirecekler. Süreci daha iyi yönetenler daha başarılı olacaklar. İlk dönem başarılı olana öğrenciler başarılarını devam ettirme çabası içinde olacaklar, zayıf olanlar başarıyı yakalamak için gayret gösterecekler. Yılsonun da herkes mutlu bir şekilde tatili girecekler'' dediler.

 

Öğrencileri İse Tatil Sonrası Bir Sınav Maratonu Bekliyor

 

 İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 8. sınıf öğrencileri TEOG kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran'da, 5 oturumda gerçekleştirilecek.