İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Demir Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/ PDY) mensubu hainlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi karşısında asil Türk Milleti’nin dünyada eşi ve benzeri olmayacak bir şekilde yüreklerindeki iman gücü ve ellerindeki şanlı Bayrağımızla verdiği emsalsiz zaferin okullarda gençlere daha iyi bir şekilde anlatmak amacıyla her sabah bir okulda öğrencilerle buluşuyor.
Bu kapsamda Nevşehir Lisesi, Nevşehir Anadolu Lisesi, Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Murat Demir öğrenciler ile bir araya gelerek 15 Temmuz tarihinde terör örgütü FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ve Türk Milletinin kazandığı demokrasi zaferini öğrencilere anlatıyor.
Ayrıca Nevşehir Anadolu Lisesi’nde bu kapsamda düzenlenen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Millî Eğitim Müdürü Murat Demir ve Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir katıldı. Nevşehir Millî Eğitim Müdürü Murat Demir 40 yıldan beri devletin en üst kademelerine yerleşerek bu milletin verdiği vergilerle satın alınan helikopter, tank ve savaş uçakları ile TBMM ne saldırmaktan çekinmeyen ve bu ülkenin güvenliği adına önemli bir misyon üstlenen Özel Hareket Komutanlığına bombalı saldırı düzenleyerek, 241 vatan evladını şehit eden ve 2194 vatan evladının da yaralanmasına neden olanları, Türk Milletinin asla unutmayacağını belirtti. İhanet şebekesinin, bundan sonraki süreçte de ihanete devam edeceğini aktaran Demir, gençlerden geleceklerini yok etmek isteyen bu şer odaklarına karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulunarak şer odaklarının oyunlarının farkına varmalarını ve oyunlarına asla alet olmamaları gerektiğini ifade etti. 
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Demir Öğrenciler ile buluşmaya devam edeceğini,Merkez ve tüm ilçelerimizde hatta köylerimizdeki okullarımızda da bu ihaneti anlatacaklarını söyledi.