19 Mayıs İlkokulu Sınıf Öğretmeni Davut Serin, Rehber Öğretmenleri Aysel Özdemir ve Meliha Şahin’in çalışmaları sonucu öğrencilerimizin evde aileleriyle beraber keyifli ve kaliteli birlikteliklerini sağlamak, öğrenci ve velilerimizi televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon bağımlılığını kurtarmak, öğrencilerimize oyun sayesinde kazanmayı kaybetmeyi, sabretmeyi, sorumluluğu, hak ve adalet gibi duygu, düşünce ve değeri kazandırmak, kendine güven duygusunu geliştirerek plan ve strateji geliştirmelerine fırsat oluşturmak amacıyla okulda Oyun kütüphanesi oluşturuldu.
Projeyi geliştiren öğretmenler tarafından oyun kütüphanesinin ana hatlarını anlatan ve projenin katılım sözleşmesi de dahil eden bir bilgilendirme yaprağı hazırlandı. Bu bilgilendirme yaprağı tüm velilerimize gönderildi. Katılmak isteyen öğrenci ve veliler Oyun Kütüphanesi sözleşmesini imzalayıp gerekli üye aidatıyla birlikte öğretmenlere teslim etti. İmzalı sözleşmeler toplandıktan sonra sınıf sayılarına göre dört grup oluşturularak oyun alış-oyun veriş gün ve saatleri belirlendi.
Üniversite Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileriyle de bir görüşme gerçekleştirilerek Oyun Kütüphanesinin hazırlık ve kuruluş aşamasında oyun demirbaş listesini oluşturma, oyunlara numara verme, oyun kılavuzlarını yedekleme ve oyun kütüphanesini düzenleme konularında Üniversite öğrencilerinden de yardım alındı.
Oyun kütüphanesinin bir bölümü de yayınevleri aranarak okula ücretsiz dergiler ve süreli çocuk dergileri temin edilerek çeşitlendirilmesi sağlandı.
Tam bir işbirliği ve ekip çalışması ile planlanan tarih olan süreç tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’ in de katılımı ile açılış töreni yapıldı.