NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en kıdemli mahalle muhtarlarından, Cevher Dudayev Mahallesi Muhtarı Duran Sütveren İl Milli Eğitim Müdürünü ziyaretinde mahallede yapılan 3 okulun ne zaman faaliyete geçeceğini sormuştu. 

Mahallenin son dönemlerde en çok gelişme kaydeden semti durumundaki Eros Bloklarında inşa edilen 3 okulun ne zaman faaliyete geçirilerek eğitim öğretime başlatılacağını soran Mahalle Muhtarı Duran Sütveren’e Milli Eğitim Müdürü Şimşek’in cevabı oldukça esprili olmuş, “Şimdi Muhtarım sen git o mahalleliye bir adam gelmiş, milli eğitim müdürü ona sordum o da bilmiyor de” diyerek seslenmişti.

Bu ziyaretin ardından geçtiğimiz günlerde söz konusu 3 okul binasının bulunduğu Cevher Dudayev Mahallesini ziyaret eden ve Mahalle Muhtarı Duran Sütveren ile birlikte okul binalarını gezen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, bu okullardan birinin ilk, diğerinin orta okul olarak faaliyete geçirileceğini kaydetti.

3. Okul binasının ne olacağı konusunda bir düzenlemenin söz konusu olduğunu da kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Mahalle Muhtarı Duran Sütveren, okulların 2014-2015 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçirilmesi ile Cevher Dudayev mahallesinin eğitim alanında yepyeni imkanlara kavuşacağını dile getirdi.