Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Özel Altınyıldız Koleji 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış törenine katılarak ilk dersi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, bugün başlayan 2014-2015 eğitim- öğretim yılı dolayısı ile Nevşehir Özel Altınyıldız Kolejinde öğrenci, veli ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Yılın ilk dersini veren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, dünyanın en güzel mesleğini icra eden öğretmenlerin, kendilerine emanet edilen çocukları topluma yararlı birer  bireyler olarak yetiştirmek için bir çok konuda vefakar ve cefakar insanlar olduklarının altını çizdi.

Öğrencilerin ve velilerinin heyecan ile mutluluklarına ortak olan, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı bir yıl olması temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilere ortaya koyacakları hedefler doğrultusunda derslerine çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmasında öğrenci velileri ile öğretmenlere seslenen Rektörümüz “Yeni eğitim-öğretim yılının öncelikle hayırlı ve uğurlu olması diliyorum. Eğitimciliğimin yanında bir anne olarak ben de siz değerli velilerimizin yaşadığı heyecan ve mutluluğu yaşıyorum. Bu heyecanınızın daim olmasını diliyorum. Şu anda karşımızda heyecanları gözlerinden okunan öğrencilerimizi gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Bir eğitimci olarak belirtmek isterim ki,  eğitimci arkadaşlarımızın yaptığı bu güzel iş dünyanın en güzel ve en zor işi. Sizler daha küçük yaşlarda annelerin ve babaların en değerli cevherleri olan çocukları alarak işleyip çok değerli mücevherler ve insanlar ortaya çıkarıyorsunuz. Sizlerin ve bizlerin yaptığı işler bu nedenle çok önemli. Bizler bir tek kelimeyle cevher dediğimiz bu insanların bütün hayatını mahvedeceğimiz gibi, bir tek kelimeyle de onların ufkunu geliştirip çok güzel yerlere gelmelerine ve çok iyi insanlar olmalarına neden olabiliriz. Bu açıdan yaptığımız bu mesleği çok önemsiyorum ve böyle bir mesleği seçtiğiniz sizleri canından kutluyorum” dedi.

Öğrencilere ise ortaya koyacakları hedefler doğrultusunda çalışmaları tavsiyesinde bulunan Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti:

“ Seçmek istediğiniz mesleği ve sevdiğiniz işi yapmak için daima kararlı olun. Başkalarının çok fazla tesirinde kalmadan yeteneklerinizin farkında olarak şimdiden kendinize bir yol haritası belirleyin. Bunun içinde disiplinli çalışmak ve disiplinli olmak daima çok önemlidir. Bu noktada öğretmenleriniz sizlere yol gösterecektir ve sizler onların sözlerinden çıkmayın,  onların rehberliğinde geleceğinize yön verin. Burada ortaya koyacağınız hedefler doğrultusunda ulaşacağınız başarılarınızla sizlerde birer üniversite öğrencisi olacaksınız. Artık ülkemizin her yerinde üniversitelerimiz ve birçok bölümlerimiz var. Hangi şehirde, hangi üniversitede okumak istiyorsanız şimdiden ufak ufak hedeflerinizi belirlemeye başlayın. Bunu da yaparken sevdiğiniz işi yapabilmek adına sevdiğiniz bölümleri seçiniz. Bir eğitimci olarak her zaman dediğimiz gibi bizler bu mesleği insanlık adına, bir başkasına hizmet için ve sizler için yapıyoruz. Hepinizin heyecanlı olduğunuzu biliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının başta siz değerli öğrenci arkadaşlar olmak üzere eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunurken, siz değerli öğrenci arkadaşlara da şimdiden gerek eğitim hayatında gerekse normal hayatınızda başarılar diliyorum.”