2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Nevşehir Valiliği tören alanında bir tören düzenlendi. Törene, Belediye Başkan Vekili Yusuf KAYA,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri,  personelleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, 75.Yıl İlkokulunda İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Programa Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb. Ramazan AKÇA, Belediye Başkan Vekili Yusuf KAYA, Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR katıldı.
75.Yıl İlkokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası töreninde, Okul Müdürü Tahsin  GEDİK, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK birer konuşma yaptı.
Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR yaptığı konuşmada;
Sayın Valim Kıymetli Hazirun, Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler; Saygıdeğer Veliler, Kıymetli basın mensupları;
                19 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlamış olan yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.
Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.
Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan birer rehber olmaları, velilerimizin ise her alanda çocuklarına verdiği destekler 2023 hedeflerini gerçekleştiren Türkiye’ ye katkı sunacaktır.
Eğitim ülkemizin içinde bulunduğu zor zamanları aşmamızı, dış güçlerin ülkemizde gerçekleştirmek istedikleri oyunların üstesinden gelmemizi sağlayan en büyük ilaçtır.Bir ülke, bir toplum kalkınmak ve kendini geliştirmek istiyorsa, her şeyden önce bireylerine kaliteli ve sağlıklı bir eğitim vermek mecburiyetindedir. Aksi takdirde o toplumun esir ve mahkum olması kaçınılmaz bir sondur. 
Sayın Valim il genelinde müdürlüğümüze bağlı olarak çalışan 334 kurumumuz bulunmaktadır. Bu kurumlarımızda toplam 3160 dersliğimiz  mevcut olup bu dersliklerde okuyan 55.950 öğrencimiz ile 3589 öğretmenimiz bu hafta eğitim öğretim dönemine başlayacaktır. Eğitim ordumuzun yegane görevi, sağlıklı, okuyan ve yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmektir.Bu görevi yaparken öğrencilerimizin sadece sınav odaklı çalışmalarda bulunmalarını değil, değerlerine bağlı, vatanını milletini seven, inançlı, ülkesine faydalı ve bilimin ışığında ilerleyen nesiller olarak yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz.  Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz, toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedeflerimize ulaşmamız için okullarımızın da katkısı ile projeler uygulamaya konulacaktır.
Bu yıl bu projelere öncelikli olarak kitap okuma, değerler eğitimi ve İnternet Bağımlılığı konuları ile başlanacaktır.
Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri dikkate alarak tüm gücümüzle çalışacağız.
Sayın Valim 15 Temmuz gecesi 81 il 79 milyon insan tek tek yürek olmuş FETÖ terör örgütüne karşı direnişe geçmiştir.
15 Temmuz gecesi bu millet adeta 2. Kurtuluş savaşını başlatmıştır.
FETÖ terör örgütü ve arkasındaki küresel güçlerin darbe girişimine, tanklara toplara, F-16 ların bombardımanına karşı bu aziz millet iman dolu göğsüyle sadece bayrağını alarak sokağa çıkmış ve kendini siper etmiştir.
Yüzlerce şehit binlerce gazi vererek bu alçaklara ve hainlere ve tüm dünyaya adeta demokrasi dersi vermiştir.
15 Temmuz FETÖ ihanet çetesini asla unutmayacağız. Merhum M.Akif’in de söylediği gibi “Tükürün milleti alçakça vuran darbelere Tükürün onlara alkış tutan kahpelere .”
Sayın Valim 15 Temmuz ihanet çetesinin yaptıklarını tüm okullarımızda Bakanlığımızın gönderdiği broşürleri dağıtarak, liselere kitapçıklar vererek, okullarımızda şehitler köşesi hazırlayarak bu ihaneti çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şekilde anlatacağız.
15 Temmuz’daki dik duruşunu bu toprakları bize vatan yapan cennet mekan şehitlerimize, gazilerimize ve dik duruşu ile tüm dünyaya ders veren ve bizlerin de cesaretini artıran Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Ve şunu söylüyorum 15 Temmuz gecesi sadece abdest alarak evden çıkmıştık, ama bir daha olursa sadece abdest alarak çıkmayacağız.
Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan FETÖ, pkk vb teröristlere ve onları destekleyen zalimlere fırsat vermesin inşallah. Bu duygularla tüm şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Nevşehir eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi  saygı ile selamlıyorum.
Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun..” diyerek sözlerini tamamladı.
Nevşehir’de okulların açılmasıyla birlikte okul öncesi eğitimde 5 bin 408 öğrenci, temel eğitim de 35 bin 54 öğrenci, ortaöğretim de 15 bin 488 öğrenci olmak üzere il genelinde 55 bin 950 öğrenci ders başı yaptı.
  Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ile törene katılan protokol ilk kez okullu olan minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlar ile bir süre sohbet ettiler ve öğrencilere, derslerine önem vermeleri tavsiyesinde bulundular. Öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı ve görevlerinde başarılar dilediler.