Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Türkçe dil eğitimi gören 22 farklı ülkeden 25 öğrenci, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) Müdür V. Doç Dr. Mehmet Çeribaş ile Türkçe Yaz Okulu Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karataş nezaretinde  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı  ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsü ile NEÜ TÖMER tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu Programında eğitim gören öğrencileri makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Dilinin yükselen bir değer olduğunu ve dilimizi öğrenmek isteyen insan sayısının dünyada hızla arttığına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Öncelikle sizleri bir Türkolog olarak şahsım ve üniversitem adına selamlıyorum. Bugün Türk dili dünyada öğrenme açısından hızla yükselen bir değer. Sizler gerek ülkemizin tanıtımı, gerekse dilimizin öğretimi açısından birer gönüllü ses bayraklarımız ve bizim gönüllü kültür elçilerimizsiniz. Biz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak yerelden kopmadan evrensele ulaşmayı hedef edinen ve uluslararasılaşmayı çok önemseyen bir üniversiteyiz. Bu manada bir çok yabancı ülke üniversitesi ile yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda üniversitemiz öğrencilerine yurt dışında eğitim-öğretim imkanı sağlarken, aynı zamanda o ülke öğrencilerinin de üniversitemizde eğitim-öğretim görmelerine imkan sağlıyoruz. Bu karşılıklı hareketliliği önümüzdeki yıllarda daha da artırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.  

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ziyaret sonunda öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.