Öğretmenlerin mesleki sorunları ve sosyo/ekonomik durumlarını tespit etmek amacıyla hazırlanan ankette öğretmenlerin kredi kullanım durumları, kredi borç tutarları, altın/dolar birikimleri gibi sorularla maddi profilini öğrenmeye çalışan Türk Eğitim-Sen, öğretmenlere verilen değer, meslekteki memnuniyet, yeni müfredat yorumları, eğitim politikaları hakkında da bazı sorular yöneltiyor.

 

Hazırlanan ankete Nevşehir'de görev yapan tüm öğretmenlerin katılarak görüş belirtmesini rica eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Bu anketimiz sayesinde ülkemizde görev yapan öğretmenlerimizin durumları bir kez daha sendikamız tarafından net bir şekilde ortaya konacak ve dolayısıyla sorun olarak görülen konularda iyileştirme talep edilecektir. Bu sebeple, bizi yönetenlerin bizim halimizi anlaması açısından ankete katılımın yüksek düzeyde olması ve şehrimizde görev yapan öğretmenlerimizin de bu ankete ilgi göstermesi en büyük temennimizdir" şeklinde konuştu.

 

Uğur, ankete katılmak isteyenlerin adresini ziyaret etmelerinin yeterli olacağını belirterek, anket sonuçlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü açıklanacağını ifade etti.