Kalkınma Bakanlığı Çocukları Geliştirme Programı tarafından desteklenen Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunması amacıyla,
“Hayatta Biz de Varız” projesi kapsamında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Nevşehir 30 Ağustos İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu’nda Z-Kütüphane açıldı.

Açılan Z-Kütüphanelere Nevşehirli Şehit Polis Memuru Ahmet KARA ve Şehit Bekçi Kadir KAYA’nın ismi verildi.

        Nevşehir 30 Ağustos İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu’nda yapılan açılış törenine Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ ’ın eşi  Songül AKTAŞ Hanımefendi, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY ve eşi Seçkin ARTUNAY Hanımefendi, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, eğitime katkılarından dolayı Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY ve Emniyet teşkilatına teşekkür etti. 
        Ayrıca Nevşehir Lisesi öğrencilerinin cep harçlıklarını biriktirerek yaptırdıkları çeşmenin açılışı İstiklal Ortaokulu’nda yapıldı. Protokol üyeleri Nevşehir Lisesi öğrencilerinin bu anlamlı tutumundan dolayı öğrencileri tebrik etti.