NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, 4+4+4 eğitim sisteminin istenilen verimi ve sonuçları veremediğine dikkat çekti.

Bu eğitim sistemi içerisinde üçüncü 4. yılın zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, gençlerin önüne diploma zorunluluğunun getirilmesinin büyük bir yanlış olduğuna değinirken, bu mevcut sistemle birlikte esnaf ve sanayicinin ara eleman bulmakta büyük zorluklar çeker hale getirildiğinin de altını çizdi.

Konunun geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerin eğitimi aşamasında büyük bir öneme haiz olduğunu kaydeden Aydemir, “Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak şunu görüyoruz ki 4+4+4 eğitim sistemi tam bir sonuç vermemiştir. İstenilen ve beklenen sonucu veremediğini düşünüyorum. Özellikle 3. 4 yılın zorunlu olmaktan çıkarılmasını arzu ediyoruz. Bu konunun esnaflarımızı yakından ilgilendiren bir boyutunun yanında eğitimde disiplinin bozulması konusundaki boyutunu da ele almalıyız. Çünkü çocuk lise kısmına velisinin zoruyla ya da en azından bir lise mezunu olayım diye zorunlu olarak Liseye gitmek durumunda bırakılıyor. Lise kısmı zorunlu olunca esnafımız ara eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sanat öğrenmeye gelen gençler yok artık. Çocukların önüne diplomayı koymamak gerek. Bizim her şeyden önce bu eğitim sistemini masaya yatırmamız gerek. Geleceğimizin teminatı olarak baktığımız gençlerimizi maalesef kaybediyoruz. Gelişen teknolojiyi çocuklarımızın oyun değil de eğitim materyali olarak kullanmasını sağlamamız gerek. Gençlerimizin üzerinde bir beyin tahribatı yapılıyor. Dolayısıyla bizim bunlara çözüm üretmemiz lazım. Ahlaki ve manevi boyutta gençlerimize sahip çıkmamız lazım” ifadelerinde bulundu.