İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği(İGEDER) in paydaşı İç Anadolu Bölgesindeki eğitimci dernekler Nevşehir’de buluştu.

Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği(NEVGEDER) in ev sahipliği yaptığı 6. İGEDER İç Anadolu Bölgesi temsilcileri bölgesel toplantısına İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Eskişehir illerinden eğitimci dernek yetkilileri katıldı. Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantı sabah kahvaltı ile başladı ve 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantı Nevşehir’in simgesi Hafız Mahmut Sami  KEMİKKIRAN’ın Kuran tilaveti ve Cemil USTA Hocamızın Kuran da Eğitim ve İnsan konulu konuşmasıyla açıldı.  Toplantıda açılış konuşması yapan NEVGEDER başkanı Serhat ULUER Yeni dönemde eğitimimizin millileştirilmesi en önemli gündemimiz olmalıdır. Zira biz kendi medeniyetimizin değerleri ile mücehhez milli bir eğitim sistemi kuramadığımız, insan yetiştirmeye yatırım yapamadığımız sürece ne yaparsak yapalım yapılan çalışmaların bir tarafı eksik kalacaktır. dedi.

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği adına İstanbul’dan toplantıya katılan icra kurulu üyesi İsmail RAMAZANOĞLU, 18-20 Mart 2016 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenleyecekleri Japonya’dan Amerika’ya kadar 20 ülkeden akademisyenlerin katılacağı İstanbul da 4 üniversitemizin de desteklediği Uluslar arası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi hakkında bilgiler verdi. Bu kongrede İç Anadolu Bölgesi olarak yapılabilecek çalışmalardan bahsetti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kongreye bildiri gönderimi ve oturum konularının çerçevesi anlatılarak bölgesel katkıların neler olabileceği üzerinde duruldu.

RAMAZANOĞLU, 18 - 20 Mart 2016'da, İstanbul’da yapılması planlanan Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresinin teması; erken çocukluk gelişim süreçlerindeki kuramsal temellendirmeler, disiplinler arası yaklaşımlar, erken çocukluk eğitiminde iyi örnek uygulamaları ve din eğitimi şeklinde belirlenmiştir. Kongre’nin uluslararası boyutu erken çocukluk eğitiminde iyi örneklerin ilgili ülkelerden davet edilen bilim insanlarınca tartışılması şeklinde planlanmıştır. dedi.