9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015) sonunda ortaya çıkan eserler, kalıcı olarak yerleştiriliyor.

9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015), Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 15-26 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Sempozyum sonunda ortaya çıkan 15 adet büyük boyutlu seramikler, hem üniversitemiz yerleşkesine hem de Avanos bölgesindeki turistik yerlere kalıcı olarak yerleştirilmeye başlandı. 

ASEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe, sempozyuma katılan ve düzenlenmesinde katkıları bulunanlara teşekkür etti. Aytepe konuşmasında, “9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015)’i 6 yabancı sanatçı ve 3 Türk akademisyen ile 5 Avanoslu geleneksel çömlekçinin katılımlarıyla bilimsel ve sanatsal açıdan çok yönlü olarak gerçekleştirdik. 15-26 Ekim 2015 tarihleri arasında yurt içinden ve yurt dışından katılımla uluslararası düzeyde gerçekleştirmiş olduğumuz sempozyum sonunda ortaya çıkan eserlerimizi de kalıcı olarak gerek turistlik Avanos ilçemizde ve gerekse üniversitemiz ana yerleşkesinde sanatseverlerle buluşturmak üzere kalıcı olarak yerleştirmeye başladık.

Bu vesile ile sempozyumumuzun gerçekleştirilmesinde bizlere büyük destek ve katkıları bulunan Kültür v e Turizm Bakanlığımıza, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’a eserlerin fırınlanma aşamasında bizlere kapılarını açan Anadolu Çömlekçilik A.Ş.’ye, seramiklerin Avanos bölgesine montajının yapılmasını sağlayan Avanos Belediyesi’ne, sempozyumun başarıyla sonuçlanmasında imece usulüyle önemli katkılar sağlayan değerli sanatçılarımıza, akademisyenlerimize ve Avanoslu çömlek ustalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.