TÜBİTAK VE ACIGÖL DAMAT İBRAHİM PAŞA ANADOLU LİSESİ İŞBİRLİĞİ İLE BİLİM FUARI

TÜBİTAK VE DAMAT İBRAHİM PAŞA ANADOLU LİSESİ’NİN BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMA SONUCU ACIGÖL İLÇESİ’NDE BİLİM FUARI AÇILMASI KARARLAŞTIRILDI.

11- 15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK’ın desteği ile 5 gün sürecek bilim fuarı açılacaktır.

Söz konusu tarihlerde gerçekleşecek bilim fuarına Acıgöl ve Acıgöl’e bağlı köylerde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler ve öğretmenlerin katılımı sağlanacaktır. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri teşrifleriyle okulumuzu onurlandıracaktır.

11 Mayıs 2015 saat 10:00’da yapılacak açılış törenine ilçe milli eğitim müdürü Sayın Rüstem ACAR, kaymakam Sayın Mustafa ÇAKIR, belediye başkanı Sayın Ercan ERTAŞ, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM davetlidir.

1987 yılından beri hizmet vermekte olan Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nde ilk kez gerçekleştirilecek olan böylesi bir bilim fuarı, öğrencilerimizin özgüvenlerini yeniden kazanmasını sağlayacak ve ilçemize hareketlilik getirecektir. Belediyemizin vereceği araç desteği ile köy okullarındaki öğrencilerimizin de fuarımıza katılımı sağlanacaktır. 114B509 nolu projemiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında desteklenmektedir.

Kurumumuzda halen 14 öğretmen 2 idareci 2 yardımcı personel olmak üzere 18 kişi görev yapmakta ve 144 öğrenciye hizmet verilmektedir. Bilim fuarı kapsamında fizik, kimya, biyoloji, jeoloji dallarında 28 farklı proje sunulacaktır. Ziyaretçilerimizin hazırladığımız projelerden görerek, duyarak, yaparak ve yaşayarak faydalanması temel hedefimizdir. TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşecek bu proje ile çok daha fazla öğrenciye ulaşmak ve onları bilimin eğlenceli yönü ile tanıştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz de sunumlarını yaparken bilimle uğraşarak öz güvenlerini tazeleyecek, her şart altında bilim yapılabileceğine inanacaklardır. Bilim fuarımıza ilçemizdeki tüm halkımız davetlidir.  Bu sayede ilçe sakinlerinin de farklı bir gün geçirmesini sağlayabilirsek mutluluğumuz katlanarak artacaktır.