Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar alanında Türkiye koordinesinde hazırlanan ve İspanya Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan ‘‘DIGITAL VOYAGE AROUND EUROPE’’ adlı uluslararası proje İspanya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazandı. İspanya, İtalya, Malta, Lüksemburg, Rusya Federasyonu, Romanya ve Türkiye’nin bulunduğu 2020-1-ES01-KA204-082259 numaralıproje kapsamında 30 ay boyunca öğretmenler ve okul yönetimi ile Avrupa’nın çeşitli şehirlerine hareketlilikler gerçekleştirilecektir.  

Nevşehir Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nin ilk Erasmus+ projesi ''DigitalVoyageAround Europe'' İspanya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazandı. Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat TAVACItarafından ‘‘Dijital Eğitimde Artırılmış Gerçeklik’’ üzerine hazırlanan Erasmus+ projesi30 ay sürecek olup, proje kapsamında sadeceöğretmenler ve okul yönetimi ile Avrupa’nın çeşitli şehirlerinehareketlilikler gerçekleştirilecektir. Projenin ortakları; İspanya (Irun ve IbiAlicante), İtalya (Potenza), Malta (Lija), Lüksemburg (Lüksemburg), Rusya Federasyonu (VelikyNovgorod), Romanya (Braila) ve Türkiye (Nevşehir) olup ilk ev sahipliğini Türkiye yapacaktır.

Proje kapsamında öğretmenlere ve okul yönetimine artırılmış gerçeklik uygulamaları tanıtılarak öğrenci ihtiyaçlarının analizine dayalı bir müfredat oluşturulacak, eğitim yazılımı ve e-öğrenme içeriği uygulanacak ve bir dizi vaka çalışmaları geliştirilecektir. Proje, bu doğrultuda gerçek dünya ile öğrenme ortamlarının birleştirilerek etkili ve kaliteli bir eğitim için yaparak-yaşayarak öğrenmeye, derslere aktif katılımı sağlamaya, derslerde eğlenceli ve kalıcı öğrenmeleri desteklemeye katkıda bulunacaktır.

Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur ATABEY yaptığı açıklamada öğrencilerimizinen iyi şekilde donatılarak, çağın gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirilme konusunda çabalarının durmaksızın devam edeceğini,global ve modern dünyanın gereksinimlerini karşılayabilmek adına büyük önem verilenUluslararası Projeler ile ilgili ilçemizde çeşitli faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirtti ve bu kapsamda Acıgöl Kaymakamı Sayın Doğukan KOYUNCU’nun her konuda desteklerini sunduklarını ifade etti.Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zeynel KOLUTEKProjemiz; ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu yurtiçi ve yurtdışında temsil ederek tanıtımlarına katkı sağlayacaktır.Erasmus+ projemiz okulumuz eğitimine hayırlı olsun. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmeni Proje Koordinatörü Fitnat TAVACI’ya teşekkür eder, başarılar dilerim.’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu LisesiOkul Müdürü, Öğretmenleri ve Öğrencilerini kutluyoruz.