Ülke genelinde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası,Nevşehir'in Acıgöl İlçesi'ne bağlı köy okullarında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kurugöl köyü 70.yıl ilkokulunda da yerli malı kutlandı .

 Kurugöl köyü 70.yıl İlk Öğretim Okulu’nda da kutlanan Yerli Malı Haftası renkli görüntülere sahne oldu. Sınıfta, öğretmenler eşliğinde yapılan etkinlikte, sıralar birleştirilerek büyük bir masa haline getirildi. Masa etrafında toplanan öğrenciler, getirdikleri yiyecekleri güzel bir şekilde dizdiler. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldıktan sonra, hep birlikte kutlama yapıldı.
 
Sınıf Öğretmeni Oğuzhan Özgür ise www.fibhaber.com a yapılan etkinlikle alakalı yaptığı açıklamasında “2011-2012 Eğitim-Öğretim yılını yarılamaya yaklaştığımız bu günlerde, Yerli Malı Haftası’nın, öğrencilerin yorgunluklarını bir nebze unutmaları ve aralarında daha da iyi kaynaşmaları için büyük bir fırsat olarak düşünüyoruz. İnşallah çocuklarımızın en kötü günleri böyle neşeli mutlu ve huzurlu geçer. Köyümüzde Güzel bir Yerli Malı Haftası kutlandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.