Bu Benim Eserim Projesinin ödül töreni ise 9 Mayıs 2013 Perşembe günü MEB Şura salonunda yapıldı. Bu yıl, 81 ilden 78 bin 887 proje için başvuru yapıldı. Bu projeler çeşitli elemelerden geçti. Önce il ve bölge bilim kurulu en sonda bölge sergisi elemesinden sonra Türkiye finaline 100 proje davet edildi. Bu projeler 2 gün sergilendikten sonra bütün öğrencilere ödüller verildi.

Nevşehir ilinden 2 proje ile katıldığımız sergide 1 projenin de Acıgöl den çıkmış olması ilçemizi sevince boğdu.

Ankara ya giderek ödül törenine katılıp öğretmen ve öğrencilerimize destek olan Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat ULUER, “Son 3 yıldır Acıgöl olarak ikinci defa ilimizi ve bölgemizi temsilen Ankara da yapılan Bu Benim Eserim Türkiye finaline katılarak projelerdeki başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik. Başarıda temel unsurun proje çalışması yapacak öğretmen ve öğrencileri yüreklendirmek, değer vermek, takdir etmek,  güvenmek, her zaman destek olmak, çalışmaları takip etmekten geçtiğini belirterek. Başarıda emeği geçen proje çalışması yapan bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür etti.

Uluer, ayrıca ülke geneli 78. 887 proje içerisinden ilk 100 proje içerisine giren Tatlarin Ortaokulunun Akıllı Borcam projesini hazırlayan Öğrenci Elanur CİNGİ ve danışman öğretmeni Saniye BEKTAŞ ı başarılarından dolayı tebrik etti. Bu başarıların ülkemizin kalkınmasında bilimsel düşünme gücüne sahip öğrencilerle bilim insanına olan ihtiyacın karşılanmasında bir katre kadar bile etkisi olması bizleri mutlu edecektir. dedi.