Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski ismiyle Endüstri Meslek Lisesi olan okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 Öğretim yılı yeni kayıt işlemleri 24 Ağustos 2015 tarihinde başlamıştır. Okul Müdür Vekili Mehmet Kurugöllü yaptığı açıklamada kayıtların 18 Eylül 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Aktif ve donuk öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri ise 01-18 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacaktır.
 
Okulumuz Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde:
ü  Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı
ü  Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı
ü  Metal Teknolojisi Alanı
ü  Makine Teknolojisi Alanı
ü  Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanlarında  kayıtlarımız yapılmaktadır.
 
 Mesleki Açık Öğretim Lisesine aşağıda sayılan öğrenci grupları kayıt yaptırabilir.
·        İlköğretim okulu/ortaokuldan mezun olanlar ile ortaokul veya imam hatip ortaokulunu tamamlayanlar, ( eski ortaokul, ilköğretim mezunları ile 8. Sınıfı tamamlayanlar)
·        Bakanlığa veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, (tasdiknameli öğrenciler)
·        Ortaöğretim kurumundan mezun olanlar ( lise diplomalılar)
·        Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar,
 
Mesleki açık öğretim Lisesine kayıt olan öğrenciler, ortak kültür derslerini (Dil Anlatım, Türk Edebiyatı , Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi vs.) uzaktan eğitim ile alırlar bu derslerin devam mecburiyeti bulunmaz, dönem sonlarında takvimde belirlenen tarihlerde sınav yapılır. Meslek (alan/dal ) dersleri ise yüz yüze eğitim ile okutulmaktadır.
 

Detaylı bilgi için http://maol.meb.gov.tr/ internet adresi ve 0384 213 10 75 nolu Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonunda iletişime geçilebilir.