AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, "2019 YKS sonuçları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine (NEVÜ), yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler için bir mesaj yayımladı.

Uzun ve yorucu bir sınav maratonunun ardından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenim hakkı kazanan öğrencileri kutlayan Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Öncelikle sevgili öğrencilerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Bizler tüm Nevşehir olarak birer aileyiz. Üniversitemizi kazanarak bu ailemize katılacak yeni öğrencilerimize üniversitemizi tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim döneminin kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ”Marka Şehirin Marka Üniversitesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin tercih oranı %97.93 oldu.  “2019 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmaya hak kazanan gençlerimizi gönülden tebrik ederim. Tüm gençlerimizi Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'imize bekliyoruz. Sizleri geleceğinizi şekillendirmek ve ülkemize, milletimize faydalı birer birey olmak için yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiniz uzun bir akademik yaşam bekliyor. Büyük Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Bu başarı marka şehir Nevşehir’imizin....” açıklamasında bulundu.” 

2019 YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) sonuçlarına göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini 4 Bin 583 öğrenci tercih etti. (2018-19 Eğitim döneminde) Geçen sene 4 Bin 434 kişi tercih etmişti.