İlimizde görevli aday öğretmenlerin sözlü sınavının 21 Mart 2016 tarihinde 09.00-16.00 arasında Merkez Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde yapılacağı bildirilmişti.

Söz konusu sınavın yeri Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü sınav saati de 09.00-17.00 olarak değiştirildi.
Sınava girecek adaylar sabah ve öğle grubuna ayrıldı. Adaylardan sabah grubunda olan tüm öğretmenlerin en geç 08.45’de, öğle grubunda olan tüm öğretmenlerin ise en geç 12.45’de Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde bulunması gerekmekte.

Belirtilen saatlerde tüm adayların hazır bulunması için azami özenin gösterilmesi gerekmekte olup, sınava geç kalan veya katılmayan adaylar sınava alınmayacak. Bakanlık tarafından mazeretleri (sağlık raporu vb.) uygun bulunan adaylar ise bir sonraki sınava alınacak.

Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurmaması gerekmekte.