Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 10 Şubat 2016 tarihinde ülke genelinde bilindiği üzere 30 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bakanlık tarafından bu yıl ilk defa göreve başlayan aday öğretmenlere adaylık sürecindeki ilk altı aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla bir yetiştirme programı hazırlandı ve her aday öğretmen yetiştirme programını tercih ettiği illerde 01 Mart 2016 tarihinde danışman öğretmen rehberliğinde almaya başladılar.  
Bakanlık tarafından yayımlanan “Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Yönerge” çerçevesinde düzenlenen program kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, süreç içerisinde aksayan yönlerin tespiti ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla aday öğretmenlere yönelik “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1.Değerlendirme toplantısı” İlimiz 19 Mayıs İlkokulu Müdürlüğü’nde yapıldı.
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Şimşek, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Mustafa Ece ve Aday Öğretmen Yetiştirme süreci formatörleri katıldı.
Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in ilimizde görevli aday öğretmenler ile yetiştirme sürecinin uygulama esnasında karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini, aday öğretmen sürecinde gelinen son nokta hakkında istişare yapması ile devam etti. 
Toplantı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın web üzerinden canlı yayın yoluyla aday öğretmenlere hitap etmeleriyle son buldu.