Nevşehir'de yetiştirme sürecini tamamlayan aday öğretmenler Nevşehir'e veda ediyor…
Yetiştirilmek üzere Nevşehir'de görevli aday öğretmenlerin bugün son hizmetiçi eğitim faaliyetlerine de katılarak yetiştirme sürecini tamamladılar. Adaylara yönelik son program, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ve İnsan Kaynakları Şube Müdürü Mustafa ECE’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR; adaylara yönelik konuşmasında;
"Değerli Öğretmenler; aydın, ileri görüşlü, kendisiyle ve dünya ile barışık,  değişime ve gelişime açık, dünyayı kucaklamaya istekli nesiller yetiştirmek siz değerli eğitimcilerin asıl vizyonu olmalıdır. Yarının güçlü, kalkınmış, mutlu Türkiye’sinin mimarları ancak bu hedefin sonunda sizler sayesinde ortaya çıkacaktır.
Eğitimde Sevgi;
Kişilerarası ilişkiyi, barışı, güveni, fedakarlığı, hoşgürüyü, başarıyı oluşturan önemli özelliklerden biri sevgidir. Sevginin olduğu alanlarda yenilikler, güzellikler ve başarılar gelir. Eğitimde sevgi başarının özüdür. Çocukları sevenler ve mesleğinde üretken olanlar her zaman başarılı olmuşlardır.
Sevgili öğretmenler,
Bizce bilgilenmek üzere çaba sarf eden tüm öğretmenlerimiz saygı değerdir. Hepsini severiz; çünkü onlar bizleri bilgisizliğin koyu bataklığından aydınlığa kavuştururlar. Uygarlık peteklerimizi saf bal ile dolduran insanlardır. Yapılan anketler neticesinde öğrencilerin en çok sevdiği öğretmenlerde aradığı özellikler şöyle sıralanmıştır; iyi ders anlatmalı, güler yüzlü olmalı, yardım etmeli, eşit davranmalı, hoşgörülü olmalı, öğrencilerle ilgilenmeli şeklindedir. İyi bir öğretmenin özellikleri sınıfta, öğrencileriyle ders yaparken mesleki formasyon yönünden, ahlak ve fazilet yönünden, şahsi görüş ve özellikleri bakımından öğrencilerine örnek olmalıdır. 
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak da; güzel ülkemize yaşatılan yüzyılın felaketi olarak adlandırdığım bu çirkin ve alçak girişimi lanetle kınıyorum. Bunu Ülkemize yaşatanların vatan haini olduklarını, insanlıktan nasibini almamış ve küresel güçlerin maşası olan teröristin emriyle hareket eden caniler olduğunu söylemek istiyorum. İşte bu durumda vatanımıza sahip çıkmak ve mesleğimizin gereklerini en güzel şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu nedenle sizlere çok büyük görevler düşüyor. Vatanını, milletini seven, her ortamda vatanına, bayrağına sahip çıkan nesilleri yetiştirmek sizlerin görevidir. Bu konuda sizlere güveniyorum.
Öğretmenliğe ilk adımı atmış olduğunuz bu süreçten sonraki meslek hayatınızda, hiçbir zaman emeğinizi esirgememenizi, ayrım yapmaksızın herkese sevgiyle, saygıyla yaklaşmanızı, iletişime açık olmanızı, iyi niyetle ve inançla bildiklerinizi aktarma çabası ve gayreti içinde olmanızı temenni ediyorum, yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı ve program sona erdi.

 
12-08-2016
12-08-2016
12-08-2016