Afrika Dostluk Derneği (AD-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Türkan nezaretinde Afrikalı öğrenciler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine geldi.
 
Afrika Dostluk Derneği tarafından ‘2. Afrika Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı’ kapsamında Ankara ve Kapadokya gezisine çıkan 17 Afrika ülkesinden 37 öğrenci AD-DER Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Türkan ve beraberindeki heyet nezaretinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne geldi.  Üniversiteyi gezerek incelemelerde bulunan heyet ve öğrenciler daha sonra Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette Şemsettin Türkan, Afrika Dostluk Derneği olarak Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmek amacıyla eğitim başta olmak üzere, ekonomik, sosyal, bilimsel ve kültürel olarak çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Türkan, bu kapsamda şehrimize ve üniversitemize ziyarette bulunduklarını söyledi.
 
Farklı kültürlerin kaynaşması ve kültürel bağların geliştirilmesi açısından yapılan çalışmaları önemsediğini belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, AD-DER başkanı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz, “Bizim üniversitemizde de farklı ülkelerden eğitim gören ve dil eğitim alan öğrenciler bulunmakta. Farklı kültürden insanların birbirlerini tanıması, kültürel bağların geliştirilmesi elbette büyük önem taşımakta. Sizleri ülkemizde ve üniversitemizde görmek bizleri de oldukça mutlu etti “diye konuştu.