Nevşehir Ahi Evran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bir Projeyi Daha Başarı İle Tamamladı.

Proje konusunda İlimizin öncü okullarından Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 ortaklı büyük bir proje uygulamasını gerçekleştirmiştir. 

2014 yılı Teklif Çağrısı döneminde Mesleki Eğitim Hareketlilik proje başvurularının değerlendirilmesi sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, Ulusal Ajans tarafından; Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Elektronik Ticaretin Muhasebeleştirilmesi Alanında Mesleki Beceri Kazanımı” isimli projesine  kaynak tahsisi yapılmıştır.

Bu çerçevede Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci ve 2 öğretmenimiz 31.05.2015 – 13.06.2015 tarihleri arasında Almanya’da iki haftalık eğitimlere katılmışlar ve bu eğitimleri başarı ile tamamlayarak yurda dönmüşlerdir.

Başarılı bir şekilde tamamlanan eğitim faaliyetleri sonucu  katılımcılar hedeflenen mesleki ihtiyaçları giderilmiş, piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte, kariyer planlamalarını elde ettikleri maddi ve manevi donanımlarla oluşturan, sektörde ihtiyaç duyulan insan gücü niteliğin kazanmışlardır.  Farklı bir kültürde, farklı bir eğitim sisteminde, farklı eğitim modellerini tanıma fırsatı bulan öğrencilerimizin elde ettikleri mesleki İngilizce yeterliliği ile çokuluslu şirketlerde iş bulabilme imkânları da yükselecektir. Avrupa ülkelerinde eğitim alma fırsatı yakalayarak  kendisinden farklı kültürlerle tanışma ve kaynaşma imkanı bulan öğrencilerimiz, dünyaya farklı bir pencereden bakabilen, aydın bireyler olma yönünde önemli kazanımlar  elde etmişlerdir.

Proje sahibi kurum ve yerel ortaklar ise Avrupa Birliği projesi deneyimi kazanarak, proje çalışmasının faydalarını idrak ederek gelişimlerini bu yönlü devam ettireceklerdir. Elde edilen çıktıları bünyelerinde yaygınlaştıracak olan kurumlar, daha niteliksel elemanlar mezun ederek piyasanın kalitesini yükseltecekler ve var olan eksiklikleri gidereceklerdir. Gelişen ve ilerleyen bilimsel yöntemleri yakalama ve sunma şansı bulacak olan kurumlar, öğrenciler tarafından daha talep edilir olacaklar; bu talep edilişin verdiği şevkle kendilerini sürekli yenilemeye ve geliştirmeye ihtiyaç duyacaklardır.