Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması hedefliyle “Eğitimde Gelecek Eğitim 4.0” adlı projeyi hazırlayarak, Ahiler Kalkınma Ajansı 2017 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na başvurdu.

Değerlendirme sürece sonrası başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan proje Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezinde başarılı şekilde uygulanarak tamamlandı.

214.264,13 TL Ahiler Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen proje ile Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezinde gözle görülürü bir dönüşüm gerçekleştirildi. Proje ile atölyenin eğitime elverişli hale getirilerek öğrencilerin kullanabilmeleri için Lego setleri, 3D yazıcı, 3D Tarayıcı ve bilgisayarlar ile kodlama atölyesine gerekli ekipmanların temini sağlandı. Alınan ekipmanlar ile teorik olarak verilen bilgilerin uygulamaya dökülmesi, robotik kodlama ile tanışan öğrencilerin kodlamaya ilgilerinin artması ve bu sayede özgün projeler üretmeye başlamaları hedefleniyor.