Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ)  “1915’ten 15 Temmuz’a” konulu tiyatro gösterimi yapıldı.
 “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine gelen, tiyatro sanatçısı, aktör, yazar ve şair Ahmet Yenilmez Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti.
Davetlerine icabet ederek üniversitemize teşriflerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bağlı, Ahmet Yenilmez’e teşekkür etti. Nevşehir’de ve üniversitede bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirten Yenilmez ise Rektör Bağlı’ya davetlerinden dolayı teşekkür ederek kendisine ‘Börk’ hediye etti.
Yenilmez Katılımcılara Duygulu ve Gururlu Anlar Yaşattı
Ziyaretin ardından NEVÜ Rektörü Bağlı, Sanatçı Ahmet Yenilmez ve beraberlerindeki heyet,  “1915’ten 15 Temmuz’a” tiyatro oyununun sahneleneceği Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezine geçti.   
NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetlilerin hazır bulunduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Bağlı’nın açılış konuşmasıyla başladı.
Rektör Bağlı konuşmasında “15 Temmuz’la birlikte millet şuurunun nereye vardığını hep birlikte gördük.  Biz, tarihi geçmişimizle çokça övünüyoruz. Ancak geçmişimizde yaşananların neye tekabül ettiğini somut pratik olgularla ortaya koyma konusunda eksiklerimiz bulunmakta. Gazali’nin İslam’ın kavramlarının içinin boşaltıldığı ile ilgili görüşünden yola çıkarsak Modernizmle birlikte kavramların içinin boşalması sürecine de tanık oluyoruz. Bu kavramların içinin yeniden doldurulması açısından 15 Temmuz’da “şehadet” kavramının neye tekabül ettiğini, nasıl bir anlamının olduğunu en somut şekilde gördük. Nitekim, bizim sahibi olduğumuz temel kültürümüzü nasıl bir toplumsal projeye dönüştürmemiz gerektiğinin izini sürmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda kıymetli dostum Ahmet Bey bugün bize “15 Temmuz”u teatral şekilde anlatmak üzere davetimize icabet etti. Teşrifleriniz için hepinize ve kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Rektör Bağlı’nın konuşmasının ardından sahne alan Yenilmez,  Türklerin Anadolu’ya girişinden itibaren gerçekleştirdikleri mücadele ve destansı kahramanlıkları kronolojik sırayla canlandırarak Çanakkale Destanını ve 15 Temmuz’da demokrasiye ve milli iradeye yönelik gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini, bu girişime karşı halkın ortaya koyduğu kahramanlığı konu alan ‘1915’ten 15 Temmuz’a adlı tek kişilik tiyatro oyununu sergiledi.
Kendisinin yazıp sahnelediği tek kişilik oyunuyla başarılı performans sergileyen Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, sahnede izleyicilerle kurduğu etkili iletişim ile salonda duygulu ve gururlu anlar yaşattı. Yenilmez oyununu  “Hangi kavimden olursa olsun kapımızı çalıp muhtaç olan insanlara Millet olarak Allah bize “Yok” dedirtmesin” temennisi ile tamamladı.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamındaki “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tiyatro etkinliği,  Rektör Bağlı’nınYenilmez’e günün anlam ve önemi adına plaket takdim etmesiyle son buldu.