Elde ettiği ulusal ve uluslar arası başarılarla ve projelerle Nevşehir’in eğitimdeki gururu Altınyıldız İlköğretim Kurumundan yeni bir başarı daha. Altınyıldız İlköğretim Kurumunun iki Avrupa Birliği Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Ulusal Ajans’ın her yıl düzenlediği ilköğretim okullarına yönelik proje destek programlarından Erasmus KA2 kapsamında hazırlanan projeler içerisinden okulumuzun iki projesi de kabul edilmiştir.

1.“Children’s Literature” İsveç, Estonya, Bulgaristan ve Türkiye ortaklığıyla gerçekleştirilecek projemizde çocuklar kendi hikâyelerini oluşturabilecekler, teknolojiyi bütün çalışmalarında kullanabilecekler ve anasınıfından 6. sınıfa kadar bütün kademelerdeki öğrenciler yaşlarına uygun yazarlarla çalışabileceklerdir.

2. ”Eurobook Buddies” İngiltere, İtalya, Yunanistan, Polonya ve okulumuz ortaklığıyla gerçekleştirilecektir. Bütün ülkelerdeki kutlamaları, oyunları, kültürler arası farklılıkları ve benzerlikleri tespit esasına dayalı projemiz iki yıl devam edecektir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın Mehmet Eravcı ilimizde kabul edilen toplam dört projenin ikisinin Altınyıldız İlköğretim Kurumundan olmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirttikten sonra projelerin hazırlanmasında emeğini esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz dedi.