Son dönemdeki başarılarıyla adından söz ettiren ve ülkemizde kısa sürede isim yaparak saygın bir yeri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'ne yakışır bir marşımız oldu.

Üniversitemizin sürekli gündemde tutacağı, ününü daha da duyuracağı, zihinlerde  de yer edeceği ve canlı tutacağı gerçeğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'nin gururu olacak marşımızın söz ve müziğini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Yavuz Selim Kaleli
  yaptı. Üniversitemize Bu tarihi katkısından dolayı Sayın Yavuz Selim KALELİ’ye emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Marşı
 
Anadolu’dan güneş doğdu
Sevgi, barış ilkesiyle
Yolumuz ilim, irfan yolu
İnsanlık sevgisi üstüne
 
Bağımsızlık, hürriyet
Işık saçar her yere
Sonsuza kadar yürüyecek
Yerelden Evrensele
 
Bağımsızlık, hürriyet
Işık saçar her yere
Sonsuza kadar yürüyecek
Geçmişten geleceğe
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli
Sevginin Üniversitesi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli
Dostluğun Üniversitesi
 
Çağdaş ilimin merkezi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli
Uygar bilimin merkezi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli
 
Söz&Müzik: Yavuz Selim KALELİ
 
Sözlerin Hikayesi
Marşın sözlerini hazırlarken çıkış noktam, Anadolu’nun fikir ve ilim mimarı ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşantısı ve onun öğretileri oldu. İlk mısralardaki “Anadolu’dan güneş doğdu” ifadesindeki “güneş” üniversitemizi temsil etmektedir. “Sevgi, barış ilkesiyle” Hacı Bektaş-ı Veli’nin temel öğretileri olan sevgi ve barış olgusunu, üniversitemizin manevi misyonu olarak düşünebiliriz. Üçüncü ve dördüncü  mısradaki “Yolumuz ilim, irfan yolu, insanlık sevgisi üstüne” ifadesi Hacı Bektaş Veli’nin öğretisinin 9’lu hece ölçüsü düzenine göre uyarlanmıştır halidir. 9’lu hece ölçüsü üniversitemizin tam adının dokuz  hece olmasından kaynaklanmaktadır.
Üniversitemiz fikri hür, vicdanı hür nesilleri ülkemize kazandırırken, bağımsız ve özgür bir ortamda çalıştığını simgelemesi adına, ikinci kıtaya yukarıdaki sözlerle başlanmıştır. İkinci kıtanın devamı Nevşehir’in yerel değerlerini kullanarak dünya üniversiteleri yakalaması adına yine hedef koyar nitelikte olması düşünülmüştür.
Son olarak, Sevgi, dostluk, çağdaşlık ve uygarlık vurgusu yine Hacı Bektaş Veli’nin Anadolu topraklarına miras bıraktığı olgular olduğu için üniversitemiz ile ilişkilendirilmiştir.
 
                                                            Müziğin Hikayesi
Marş öğelerini içermesi gerektiği için, 4/4’lük ölçü sayısı kullanılmıştır. Her yaştan insanın marşı rahatlıkla seslendirebilmesi adına, do minör tonalitesinde kurgulanmıştır. Sözleri hazırlandıktan sonra, bu sözlerle uyumlu olacak müzik hazırlanmıştır. Marş, müzik eğitimim sürecinde, müzik adına kazandığım birikimlerimin bir ürünü oldu diyebilirim. Bana bu imkanı veren, başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Mazhar BAĞLI olmak üzere, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Fatma KARİPCİN, Prof. Dr. Ertan ÖZENSEL’e,  rektör danışmanımız Doç. Dr. Abdulkadir UZUNÖZ’e ve bestenin düzenlemesini ve kaydını yapan hocam Doç. Dr. Devrim BABACAN’a teşekkür ederim. Nevşehir halkına ve üniversitemize hayırlı olsun.
 
Yavuz Selim KALELİ, ÖZGEÇMİŞ
1989’da Konya Meram’da doğdu. İlköğrenimini Meram İlköğretim okulunda tamamladı. 2003 yılında Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne başladı. 2007 yılında, Selçuk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okumaya hak kazanarak Yrd. Doç. Dr. Yüksel PİRGON ile piyano, Doç. Dr. Attila ÖZDEK ile bağlama eğitimine başladı. Müzik öğretmenliği bölümünü birincilikle bitirerek aynı yıl yüksek lisans eğitimine başladı. Bu süreç içerisinde Prof. Seçkin GÖKBUDAK, Doç. Dr. Özgür ÜNALDI ile piyano eğitimini sürdürdü. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk halk müziği çalgı yarışmasında bağlama çalarak birinci oldu. Yrd. Doç. Dr. Nurtuğ BARIŞERİ danışmanlığında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine Doç. Dr. Aynur ELHAN NAYİR danışmanlığında başladı. Halen Doç. Dr. Gökhan AYBULUS ile piyano çalışmalarını sürdürüp, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

NHBV Üniversitesi MARŞI Bir Marşı var.