Derinkuyu Atatürk İlkokulu öğrencileri Gazeteci Yazar Osman Aytekin’i “Birlikte yaşama ve kardeşlik” üzerine yaptığı söyleşi sonrasında soru yağmuruna tuttular.
Yazar Aytekin, “hikâye kitaplarımda da; sevgi, saygı, iyilik, yardımlaşma, birlikte yaşama, kardeşlik, anne baba sözü dinleme, merhamet gibi değerler eğitimi üzerinde duruyorum. Gelecekte başarılı olmak ve güvenle bakmak için bu değerleri yaşatmalı ve bunun içinde çok kitap okumalıyız” dedi.
Söyleşi sonrasında öğrencileri yazar Aytekin’i soru yağmuruna tuttular. Minik öğrencileri; “Nasıl yazar oldunuz?” İyi yazar nasıl olunur? Hikâyelerinizden kendiniz de var mısınız? Hikâye yazarken hikâyenin başlığını önce mi yoksa hikâye bitince mi korsunuz? İlkyazınızı, hikâyenizi yazdığınızda kaç yaşındaydınız? Kaç kitabınız var? En çok hangi kitabınızı seversiniz? Gibi pek çok soru sordular.
Öğrencilerin ilgisinden memnun olduğunu belirten Yazar Aytekin Okul Müdürü Hakan Karabıyık, Öğretmenler Hidayet Yeni,Özgen Özdoğan, Şengül Kılıçaslan ve Aynur Dalkıran’a teşekkür etti.