Atatürk Ortaokulu öğretmenleri bu alanda büyük bir çalışma ve başarı göstererek hazırladıkları 2 proje

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Ülkemizin ve İlimizin en büyük sorunlardan birine değinen proje öğrencilerin akademik hayatlarının devamlılığınının sağlanması noktasında hazırladıklarıSTRATEGIES PREVENTING EARLY SCHOOL LEAVING “Erken Okul Terkini Önleme Stratejileri” isimli ilk projesinde koordinatörlük görevini üstlenen Atatürk Ortaokulu, öğrencilerimizin eğitimlerinin devam etmesi konusunda Avrupa ülkelerinden ortak okullarla 2 yıl süreli bir proje gerçekleştirecekler.

İtalya (Taranto), İspanya (Valensiya), Portekiz (Lizbon) ve Romanya (Braila)’dan ortak okullar ile işbirliği yapılan projede İlimizin takdir kazanan okulu olmuştur.

Atatürk Ortaokulunun, Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklığı Programı kapsamında başarı gösterdiği 2. Başarı : YOUNG HISTORIANS OF EUROPE“Avrupa’nın Genç Tarihçileri” isimli proje ile 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapsamında adından söz ettiren okul oldu. Proje ile Yunanistan(Atina), Malta (Korfu) ,İtaya (Taranto), İspanya (Barselona) ve Portekiz (Porto) okulları ile 2 yıl süreli bir çalışma gerçekleştireceklerdir.

Atatürk Ortaokulu müdürü Davut BALCI, Nevşehir İlimizde böyle bir başarı gösterdikleri için gurur duyduklarını belirterek:  “Bu başarılı 2 projemizle okulumuzun , öğrencilerimizin, ilimizin ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edeceklerini”söyledi.  Ayrıca Projelerin hazırlanmasında ve bu başarının elde edilmesinde Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Orhan ARSLAN ve İngilizce öğretmeni Burçin AKÜN’e gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.