Bilim Şenliği ve Resim Sergisi açılışına Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç,Nevşehir Vali Yardımcısı İ.Süha KARABORAN, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur BÜYÜKFIRAT,Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fazıl PARLAK, Osman BALAK,Nail YAVUZ,Eğitim Denetmenleri Başkanı Durhan ALIÇ, Başkan Yardımcısı Hayrettin TÜKEL,Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp  ÖZALTIN,Başkan Yardımcısı Fevzi KARACA,Okul Aile Birliği Başkanı Kemal GÜNER,Başkan Yardımcısı İlknur KARAKAYA, Okul Müdürleri , Öğrenciler ve Veliler katıldı.Nevşehir Milletvekilleri Erdal FERALAN,Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER gönderdikleri mesajla Altınyıldız Bilim ve Kültür Şenliklerinin hayırlı uğurlu olmasını dilemiş ve emeği geçenleri kutlamışlardır.
          Yardım Sevenler Derneği Başkanı Fatma BAY ve Yönetim Kurulu üyeleri de Bilim ve Kültür Şenliği açılışında özellikle yeraldılar.
          Öğrencilerin Resim Proje Sergisi açılışında bir konuşma yapan Fen Bilgisi Öğretmeni Vesile DEĞERLİER şunları söyledi.
Sayın  Valim,Sayın Konuklar
           Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji tarafından düzenlenen geleneksel Bilim ve Kültür Şenliklerine hoş geldiniz. 
Her yıl daha da artan büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız Altınyıldız Koleji Bilim ve Kültür Şenliklerimiz; bu yılda geçmiş yıllar da olduğu gibi, birbirinden değerli ulusal ve uluslararası derecelerle taçlandırdığımız başarı dolu bir eğitim ve öğretim yılının finali niteliğini taşımaktadır. 
Altınyıldız Eğitim Kurumları kurulduğu 1998 yılından itibaren Bilim ve Kültür Şenlikleri düzenlenmektedir. Şenliklerimizde öğrencilerimizin hazırladığı bilimsel projeler ile birlikte kültürel etkinlikler de yer almaktadır.  Altınyıldız Bilim ve Kültür Şenliklerinde öğrencilerimizin hazırladığı projeler gelecek yıllarda Türkiye’nin gururu olan bilim adamlarının yetişmesine vesile olmaktadır. 
Fen ve teknoloji öğretim planlarımızı yaparken; derslerimizin uygulamaya dönük işlenmesini, öğrencilerimizin proje üretmelerini ve ürünlerini sergilerken özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefledik. 2013 Ulusal ve uluslar arası bilim ve proje olimpiyatlarında;TÜBİTAK, DOESEF, VOLVO yarışmalarında öğrencilerimiz Türkiye finalisti olmuştur.
 TÜBİTAK “Bu Benim Eserim” yarışmalarında Nevşehir’de en çok proje üreten kurum Altınyıldız Koleji olmuştur. “Senin de Bir Projen Olsun” proje sergimiz 24 Kasım 2013 tarihinde okulumuzda açılmıştır. Bu yıl 15.sini düzenlediğimiz Altınyıldız Bilim Şenliklerimizde TÜBİTAK Türkiye Finalisti projelerimizin yanı sıra 60 projeyi 5-10 Haziran 2013 tarihleri arasında öğrencilerimizin renkli anlatım eşliğinde keyifle gezebilirsiniz.  
Şimdi sergimizin açılışını yapmak üzere Sayın Sizleri buraya davet ediyorum. 
Katılımlarınız için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.Dedi.
Bilim Şenliği Sergisinin ardından standları tek tek ziyaret eden davetliler, öğrencilerin proje sunumlarına hayran kaldılar. 



Bu Benim Eserim , TÜBİTAK Proje yarışmalarında finalist olan projlerein yanı sıra Eko-Okul ve SOS Projeleri hakkında  da bilgiler alan davetliler, Nevşehir’in ilk “Yeşil Bayrak  Ödülü”kazanan Altınyıldız Koleji’ni kutladılar.
 5-10 Haziran 2013 tarihleri arasında Forum Kapodokya AVM’de açık kalacak olan proje sergisinin yanısıra 8-9 Haziran 2013 tarihlerinde de Altınyıldız Koleji öğrencilerinin hazirladığı “Altınyıldız Günleri” gösterileri yapılacaktır.Türkiye’nin örnek okulu Altınyıldız Koleji Bilim ve Kültür Şenliklerinin hayırlı olmasını diliyoruz.