Avanos Belediyesi toplumun her kesimine yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde, ağız ve diş sağlığının önemine dair bir projenin startını verdi.  
  Proje kapsamında Avanos’ta bulunan ilköğretim okulları Belediye ekipleri tarafından ziyaret edildi. Ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri olan diş hastalıklarının önlenmesi için Avanos Belediyesi tarafından hazırlatılan taşınabilir diş bakım setleri öğrencilere hediye edildi.
  Çalışmalar kapsamında; Alaaddin İlköğretim Okulu ve Ahmet Ergün İlköğretim Okulunu ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Ferit Tümer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları ile Zabıta Ekipleri, teneffüs aralarında sınıfları ziyaret ederek diş bakım setlerini öğrencilere dağıttılar.
  Okul ziyaretinde okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Ferit Tümer; “Sağlıklı gelecek için çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli. Küçük yaşlarda ağız ve diş sağlımızı koruma alışkanlığı kazandırabilirsek ilerleyen yaşlarda bunun önemini çok daha iyi anlamış olurlar. Belediye olarak hedefimiz sağlıklı gülüşler, gülen yüzler ve başarılı gençler. Bu amaçla öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıyoruz. Öğrencilerimizin hayatlarının ilerleyen zamanlarında sağlıklı ve başarılı gençler olmasını istiyoruz. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik sosyal amaçlı projelere önem veriyoruz, kendisi küçük ama önemi büyük olan diş bakım setlerini bu düşünce ile öğrencilerimize hediye ediyoruz.” diye konuştu.
  Okul idarecileri ve öğretmenleri ise diş sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenleyen Avanos Belediyesine teşekkür etti. Taşınabilir diş bakım seti Avanos Belediyesi yetki alanı içerisindeki bütün ilköğretim okullarında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen takvime bağlı olarak dağıtılacak.