Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi bu sene Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından dört dalda düzenlenen yarışmaların her birinde derece elde ederek adından söz ettirdi. Yarışmalarda iki birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa GÜNEY, il genelinde  yapılan "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında "İL BİRİNCİSİ" oldu. Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Ali ÇİFTÇİ,  il genelinde yapılan, "Genç Hatipler Hutbe Okuma" yarışmasında yine büyük bir başarıya imza atarak " İL BİRİNCİSİ" oldu. Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Zehra Nur DOĞRU  Nevşehir genelinde  yapılan Kızlar "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i  Güzel Okuma" yarışmasında "İL İKİNCİSİ " oldu. Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nasuh CEYHAN, ise il  genelinde  yapılan erkekler "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasında" İL ÜÇÜNCÜSÜ" oldu.  
Hem okullarını hem de Avanos’u en güzel şekilde temsil eden öğrencilerimizin  başarısı Avanos Kaymakamlığı tarafından da ödüllendirildi.
08.01.2020  Çarşamba günü Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğrencilerini makamında kabul eden Avanos Kaymakamı Sayın Olgun Öner, gençlerin başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Sadece okullarını değil, Avanos’u da en iyi şekilde temsil eden gençler Avanos Kaymakamı Sayın Olgun Öner tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Okul Müdürü İbrahim ÇİFTÇİ başta olmak üzere, tüm idareci ve öğretmenleri tebrik ediyoruz.