Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi “Development of Guidance and Counselling Instruments in Vocational Education  AB Projesi kapsamında Slovakya ‘daydı.

            Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesinin ortak olduğu LDV Hareketlilik projesinin Slovakya ayağı tamamlandı. Giyim Üretimi Teknolojisi Alan şefi Semra KÖROĞLU, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan şefi Ümmügülsüm ÖNDER ve 4 öğrenci,  Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Development of Guidance and Counselling Instruments in Vocational Education” adlı AB Projesi kapsamında 05-08 Haziran 2013 tarihlerini kapsayan günlerde Slovakya’da 3 gün Mesleki Eğitimde Yönlendirme ve İstihdam çalışmalarını inceledi.

            Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretimi Teknolojisi Alan şefi Semra KÖROĞLU, ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan şefi Ümmügülsüm ÖNDER,  Slovakya’daki gözlemlerini gazetemizle paylaştı. “ Slovakya’da  zorunlu eğitim süresi 8 yıldır.Mesleki eğitime büyük önem verilmektedir. 2 veya 4 yıl mesleki eğitim verilmektedir. Mesleki eğitim alan öğrenciler işletmelerde staj yapmaktadırlar. Üniversite mezunlarının iş bulamaması nedeniyle son zamanlarda başarılı öğrencilerin mesleki eğitimi tercih ettikleri belirtildi. İncelemede bulundukları mesleki okullarda sınıf ve atölye donanımlarının çok iyi olduğunu söylediler.”