NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 6 ilçede kurulması planlanan entegre hastaneler içerisinde 2’sinin temelinin Temmuz ayında atılması hedefleniyor.

Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Ürgüp, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde kurulması planlanan entegre hastanelerin içerisinde Avanos ve Derinkuyu entegre hastanelerinin ihalelerinin yapıldığını ve temel atma aşamasına gelindiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Temmuz ayı içerisinde iki ilçede engetre hastanelerin temelinin atılmasının planlandığını bildirdi.

Ürgüp ilçesinde kurulması planlanan entegre hastanenin TOKİ de ihale aşamasında bulunduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Ünlübay, Hacıbektaş entegre hastanesinin yapımının sürdüğünü ve % 60 seviyesine gelindiğini belirtti.

Acıgöl ve Gülşehir ilçelerinde kurulması planlanan entegre hastanelerin ise yine TOKİ tarafından projelerinin çizim aşamasında bulunduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, bu hastanelerin tamamlanıp hizmete açılmasıyla birlikte bütün ilçelerimizde entegre hastanelerin bulunacağını söyledi.