NEVŞEHİR(MHA) 12–18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle Alaettin İlkokulunda program düzenlendi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, Şube Müdürleri Namık Kavraal ve Malik Kavuk, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı program öncesinde öğrencilerle ve velilerle sohbet ederek bir sorunları olup olmadığını sordu. Okulun 2. sınıflarının düzenlediği Yerli Malı Haftası kutlamasında öğrenci velilerinin hazırladığı pasta, börek, meyveler, kuru yemişler ve içecekler sınıfta birlikte tüketildi. "Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı" sloganıyla bir kutlama programı hazırlayan 2. sınıf öğrencileri getirdiği yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Programda öğrencilere yerli malı ürünler tüketmenin yararları düzeylerine uygun açıklamalarla anlatıldı. 

Öğrencilere tutumlu olma bilincinin aşılanması, Türkiye'de üretilen ürünlerin tanıtılması, arkadaşları ile paylaşmanın yanı sıra yatırım yapmanın önemini kavrayabilmeleri amacıyla kutlanan 'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' etkinliklerinde annelerinin yaptığı yiyecekleri arkadaşları ile paylaşan öğrenciler arasında arkadaşlık ve kardeşlik bağları da güçlenirken geleneksel yiyeceklerden oluşan menüden tüketirken de yerli malı kullanmanın öneminin farkına varıyorlar.