Avrupa Komisyonunun 2013 yılında ‘AKTS Etiketi’ verdiği 15 Türk üniversitesinden biri de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldu. Üniversitemiz Bologna Süreci kapsamında sürdürdüğü çalışmaların bir ürünü olarak AKTS Etiketini almaya layık görüldü.

2013 başvuru döneminde Avrupa Kredi Transfer Sistemi – AKTS Etiketi (European Credit Transfer System-ECTS Label)’ni almak için başvuran yükseköğretim kurumlarının sonuçları bugün açıklandı.

Bilindiği gibi Üniversitemiz geçen yıl da ‘Diploma Eki Etiketi’ ödülünü almıştı. Gerek ‘AKTS Etiketi’, gerekse ‘Diploma Eki Etiketi’; üniversiteler için mükemmellik belgeleri niteliğinde.

Üniversitemizin Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK), Erasmus, AKTS ve Diploma Eki Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen ve Üniversite genelinde 2009 yılından bu yana yapılan çalışmalar sonucunda 1 Haziran 2013 tarihinde ‘AKTS Etiketi’ni almak için  Ulusal Ajansa müracaat edilmişti.

‘AKTS Etiketi’ almak için 2013 yılında Türkiye’den 26 üniversitenin yaptığı başvuruların sonuçları, 8 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında açıklanmıştı. Bu tarihte açıklanan ön değerlendirme sonuçlarına göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Kredi Transfer Sisteminin (AKTS) uluslararası standartlara uygun olduğu onaylanmış ve nihai değerlendirme için Türk Ulusal Ajansı tarafından Avrupa Komisyonuna gönderilmişti.

Avrupa Komisyonunda bağımsız uzmanlarca yapılan değerlendirmenin sonucunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, diğer 15 Türk üniversitesi ile birlikte ‘AKTS Etiketi’ ile ödüllendirilmiştir. Bu ödülle birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, AKTS sistemini uygulama açısından Avrupa Komisyonu tarafından akredite edilmiş oldu.

Türkiye’deki tüm üniversitelere bakıldığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, şimdiye kadar AKTS Etiketi alan 31 üniversite arasında yerini aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz KILIÇ konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada titiz, uzun soluklu ve bütün birimlerimizin koordineli çalışmaları sonucu elde edilen bu başarıdan,  Üniversitemiz adına büyük onur duyduğunu söyledi. Rektör Kılıç, daha sonra şunları söyledi: “Uluslararasılaşma ve kalite güvencesi çalışmaları kapsamında emin adımlarla ilerleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak 6 yıl gibi kısa bir sürede çok ciddi gelişmeler gösterdik. Başarımız, geçen yıl olduğu gibi Avrupa Komisyonu tarafından bir kez daha onaylanmıştır. Her geçen gün başarılarına bir yenisini ekleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, her alanda anılan ve örnek gösterilen bir yükseköğretim kurumu olmaya devam etmektedir. Bu başarı, Üniversitemiz mensuplarının ortak başarısıdır. Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari tüm personelimizi yürekten kutluyor, başarılarımızın devamını diliyorum.”

AKTS Etiketi ne anlama geliyor?

AKTS Etiketi; Üniversitelerin ders, ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğü öğrenci merkezli eğitimin yapılandırılması ve bu içeriklerin Avrupa Birliği düzeyinde tanınması anlamına gelen bir mükemmellik ödülüdür.