4 Farklı Ülkeden Toplam 32 Genç Nevşehir’de Kimsesiz Çocuklar konulu Çalışmalar Yapıyor
Türkiye, Bulgaristan, Litvanya ve Macaristan’dan toplam 32 genç “For Homeless Children” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Nevşehir’de Kimsesiz Çocuklar ile ilgili çalışmalar yapıyor.

Türkiye, Bulgaristan, Litvanya ve Macaristan’dan toplam 32 genç “For Homeless Children” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı (www.ua.gov.tr) tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında Nevşehir’de Kimsesiz Çocuklar ilgili çalışmalar yapıyor.

Minik Kalpler Çocuk Kulübü isimli gençlik grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve Zift Organizasyon tarafından desteklenen proje, 9 Ağustos 2018 de başlamış olup katılımcı gençlerin çalışmaları 15 Ağustos 2018 tarihine kadar Nevşehir ilinde devam edecektir. Zift Organizasyon liderlerinden Proje Koordinatörü Nuri BİLİRGEN önderliğinde yürütülen projede katılımcı gençler gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilimizde; kimsesiz çocukların sorunları, çözüm önerileri, devlet politikaları ve katılımcı ülkelerdeki durumlar ile ilgili çalışmalar yapmaktadırlar.

Katılımcılar kimsesiz çocuklar hakkında grup çalışmaları, araştırmalar, sunumlar, münazara, logo çalışmaları ve kültürel çalışmalarda bulunmaktadırlar. Katılımcı gençler aynı zamanda düzenledikleri kültürel faaliyetler ile birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı da elde ederek kültür değişimine öncülük etmektedirler.