İlçemiz güzide ilkokullarından olan Ayhan Ertürk İlkokulunda bu ay Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Değerlerim Şahsiyetimdir’ projesi kapsamında  ‘Nezaket ve Görgü Kuralları’ konusu işlenmiştir. Bu değer işlenirken Ayhan Ertürk İlkokulu Kayseri’ye gezi düzenlemiştir.

Geziye Okul Müdürü Kenan Çalışkan; Okul Öğretmenleri Mustafa Demir, Serpil Keskin, Belma Tekinarslan; gönüllü veliler ve de öğrenciler katılmıştır. Kayseri Gezisi boyunca öğrencilere ‘Nezaket ve Görgü Kuralları’ yaşatılarak öğretilmiştir. Gezi sırasında Kayseri’de Beş Tepeler Mesire Alanı, Kayseri Büyükşehir Hayvanat Bahçesi, Meysu Alışveriş Merkezi ziyaret edilmiştir. Ziyaret sırasında gerek ziyaret mekanlarına giriş çıkışlarda, gerek arkadaşlarıyla beraber zaman geçirirken, gerek sıra halinde iş yaparken, çocuklarımızın ‘Nezaket ve Görgü Kuralları’ konusunun gereklerini yaşaması sağlanmıştır. Çocuklar eğlenirken öğrenmişlerdir.
Bu konu dahilinde okula Ürgüp Halk Kütüphanesinde Görev yapmakta olan Kütüphaneci Sayın Hüseyin Orhan davet edilmiştir. Hüseyin Orhan Ayhan Ertürk İlkokulu öğrencilerine ve Velilerine ‘Kütüphane’ de Uyulması Gereken Nezaket ve Görgü Kuralları’ konusunda seminer vermiştir.

Seminerin sonunda öğrencilerin ve velilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Orhan, öğrencilere kütüphane sevgisini aşılamıştır. Günün sonunda nezaket kuralları dahilinde okul müdürü ve öğretmenleriyle fotoğraflar çekilmiştir. Okul Müdürü Kenan ÇALIŞKAN  ‘Değerlerim Şahsiyetimdir’ projesi kapsamında Mayıs ve Haziran ayı etkinlikleri ile projeyi çok güzel bir şekilde noktaladıklarını belirtmiştir.