NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 2016 Pedagojik Formasyon Bahar Dönemi için ön başvurular başladı. Son başvuru tarihi 28 Şubat 2016 mesai bitimi olarak belirlendi.

Başvuru yoğunluğu dikkate alınarak kontenjanlar daha sonra belirlenecek. 2012 ve daha öncesi girişli olup belirlenmiş bölümlerdeki mezun olabilecek durumda olan son sınıf öğrencileri (diğer üniversitelerde dahil)  ve mezun öğrenciler (diğer üniversitelerde dahil) başvuru yapabilecek. Şu anda 3. sınıf olan öğrenciler kesinlikle başvuru yapamayacaklar. Kesin kayıtlar yapılırken girdiğiniz bilgiler doğrultusunda belgeler istenecek ve uyuşmaması halinde kaydınız geçersiz sayılacak. Değerlendirmelerde diploma notunuz dikkate alınacak. Diploma notları 4’lük sisteme göre girilecek, çeviri tablosu olarak da YÖK’ün çeviri tablosu dikkate alınacak.

Eğitimin birinci dönemi 2016 Mayıs ayında, ikinci dönemi 2016 Eylül ayında başlayacak olup sertifikalar Şubat 2017 atamalarından önce verilecek.

Birinci Dönem 7 Teorik ders uzaktan eğitim ile verilecek. İkinci dönem uygulamalı dersler yüz yüze yapılacak. Bu derslerden Öğretmenlik Uygulaması hafta içi, diğer iki ders hafta sonu bir gün olacak.