BAKAN MÜEZZİNOĞLU'DAN BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERE MÜJDE
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşama destek olmak için Küçükçekmece Gölü kenarında yağmura rağmen yürüdü. Dragon yarışlarının startını vermek üzere Küçükçekmece Gölü’ne botla açılan Bakan Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere de metre başı bir bisiklet vereceği müjdesini verdi. 
Obeziteyle mücadelede 2014'ü, Hareketli Yaşam Yılı ilan eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam için Küçükçekmece Gölü kenarında bakanlık, hastane yetkilileri ve vatandaşlarla birlikte yaklaşık yarım saat yürüdü. Şiddetli yağmura rağmen yürüyüşlerini sürdüren Bakan Müezzinoğlu, gençlere ara ara sigara içmeme konusunda uyarılarda bulundu.
Yürüyüşün ardından Dragon Yarışlarının yapılması planlanan alanda vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu, “Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek ama bundan daha da önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Bunun için 2014 yılını Hareketli Yaşam Yılı ilan ettik. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz. Bunu inşallah bugün yaptığımız gibi her hafta sonu bazı bakanlıklarımızla birlikte harekete geçtik” dedi.
3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nün Kurban Bayramı’na denk geldiğini söyleyen Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan 13 Ekim pazartesi günü yapılacak bakanlar kurulundan önce çalışanların yürüyüş yaptıktan sonra toplanması talebinde bulunduğunu Davutoğlu’nun da bunu kabul ettiğini dile getirdi.

BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERE MÜJDE
Müezzinoğlu, 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye 1 bisiklet armağan hediye edeceklerini anlatarak şöyle konuştu: “Yani bin metre yapmış bin tane, 10 kilometre yapmış 10 bin bisikleti o belediyemize hediye edeceğiz. Onlara bisiklet parkları yapacak ve bisiklet yolları yapmak şartıyla. Biz yaşamımızı artık medeni koşullara taşımalıyız. Bütün çalışmalarımızı planlarken sağlığımızı da sağlıklı geleceğimizi de planlamalıyız.”

MÜEZZİNOĞLU, DRAGON YARIŞLARININ STARTINI VERDİ
Aşırı rüzgar sebebiyle iptal olması planlanan Küçükçekmece Dragon Yarışları vatandaşların ve yarışmacıların yoğun isteği üzerine gerçekleşti. Bunun üzerine Bakan Müezzinoğlu yarışların startını vermek için iskeleden geçerek bota bindi.