Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesinde yaptırılan Hayırsever Hacı Asım Atabilen ve ailesi tarafından yaptırılan "Hacı Asım Atabilen" İlkokulunu'nun açılışını yaptı.

Bakan Selçuk'un katılımda gerçekleştirilen açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehirli Hayırsever İş adamı Hacı Asım Atabilen, Ümit Atabilen, ailesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk; Yeni 2019-2020 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, okulu yaptıran Hayırsever Hacı Asım Atabilen ve ailesine teşekkür etti.

Açılışta konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ; Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un teşrifleriyle ‘Nevşehir’de Okullar Pırıl ile Açılıyor’ etkinliğimizle birlikte Hacı Asım Atabilen İlkokulu’muzun açılışını gerçekleştirdik. 2023 Vizyon Eğitimi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın liderliğinde müreffeh Türkiye’ye çalışıyoruz. Hayırda önde giden Nevşehirli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Hayırsever hemşerimiz Hacı Asım amcamıza da şahsım ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına teşekkür ediyorum." dedi.

Milletvekili Açıkgöz'ün Nevşehir "Hacı Asım Atabilen" İlkokulu Açılışı Konuşmasını İzlemek İçin TIKLAYINIZ!

Okulun açılışın töreninin ardından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı  ‘Nevşehir’de Okullar Pırıl ile Açılıyor’ programı gerçekleştirildi. Daha sonra Nevşehirli Hayırsever Hacı Asım Atabilen ve ailesi tarafından yaptırılan "Hacı Asım Atabilen" İlkokulunu gezerek  öğretmenlerle toplantı yapan Bakan Selçuk, okul bahçesine fidan dikti.